Antena 3 CNN Externe Românca salvată de pe feribotul Norman Atlantic va ajunge în Italia miercuri după-amiază

Românca salvată de pe feribotul Norman Atlantic va ajunge în Italia miercuri după-amiază

Românca salvată de pe feribotul Norman Atlantic va ajunge în Italia miercuri după-amiază
Sursa foto: Foto: time.com
31 Dec 2014   •   16:05

Treizeci şi nouă de persoane salvate de pe feribotul din Marea Ionică, inclusiv o femeie cetăţean român, vor ajunge miercuri după-amiază în sudul Italiei, la bordul unei nave sub pavilion maltez, relatează site-ul agenţiei ANSA.

Cele 39 de persoane salvate de la bordul feribotului Norman Atlantic sunt acum pe nava Aby Jeannette, sub pavilion maltez. Ambarcaţiunea va sosi miercuri după-amiază în portul San Cataldo, situat în regiunea Puglia (sudul Italiei).
  
În afară de o femeie cetăţean român, la bordul navei sunt 38 de persoane provenind din Grecia, Albania, Germania, Bulgaria, Turcia şi Italia. Trei dintre persoanele salvate au răni la membre.
  
Naufragiaţii vor fi preluaţi de autorităţile italiene, vor primi adăpost şi îngrijiri medicale şi vor fi audiaţi de anchetatori în oraşul italian Brindisi.
    
Potrivit bilanţului preliminar, incendiul de pe feribotul Norman Atlantic, care naviga din Patras (Grecia) spre Ancona (Italia), s-a soldat cu 11 morţi. Alte două persoane au murit în timpul operaţiunilor de remorcare a navei.
    
Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că românca aflată pe feribotul Norman Atlantic a luat legătura cu mama ei duminică, transmiţând că a fost salvată.
 

×
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close