Antena 3 CNN Externe Români anchetați pentru fraude cu asigurări auto, în Germania. Pagube de zeci de mii de euro

Români anchetați pentru fraude cu asigurări auto, în Germania. Pagube de zeci de mii de euro

Polițiștii din orașul Singen, din sudul Germaniei, investighează un grup infracțional organizat, alcătuit din cetățeni români. Indivizii ar fi fraudat companiile de asigurări, în repetate rânduri.

Români anchetați pentru fraude cu asigurări auto, în Germania. Pagube de zeci de mii de euro
Sursa foto: Getty Images/ Jens Schlueter
de Cerasela Stafie    |    08 Dec 2021   •   17:57

Infracțiunile s-au petrecut începând cu luna octombrie a anului trecut.  Potrivit autorităților germane, au fost raportate accidente sau daune materiale la vehicule cu o valoare relativ ridicată.

În majoritatea cazurilor, mașinile erau zgâriate pe o suprafață mare. În plus, în unele cazuri, cauciucurile fuseseră tăiate cu cuțitul sau chiar se înscenaseră accidente.

Totul pentru a putea încasa, ulterior, banii pe asigurări. Unele dintre mașinile avariate fuseseră achiziționate de proprietari cu puțin timp înainte de incident și asigurate în totalitate.

Un expert de la o companie de asigurări a aflat de aceste cazuri şi apoi a informat poliţia. Oficialii secției de poliție din Singen, în urma sesizării, au început investigații ample și au stabilit legături de familie și prietenii între suspecți.

În acest context, polițiștii din Constanța, cu sprijinul autorităților din Germania, au realizat, marți, mai multe percheziții la locuinţele suspecţilor. Acestea s-au realizat în baza a 17 mandate obţinute de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa. Au fost găsite 15 persoane, iar alți doi suspecți s-au mutat între timp din țară.

Se estimează că prejudiciul adus companiilor de asigurări se ridică la zeci de mii de euro. Cercetările și evaluările, inclusiv în ceea ce privește prejudiciul exact, sunt în derulare, anunță polițiștii germani, printr-un comunicat.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close