Antena 3 CNN Externe Români arestaţi în Austria după ce au spart 80 de locuinţe

Români arestaţi în Austria după ce au spart 80 de locuinţe

Români arestaţi în Austria după ce au spart 80 de locuinţe
02 Apr 2015   •   17:46

Cinci români care pretindeau că sunt cerşetori au fost arestaţi de poliţia austriacă în Salzburg, după ce au spart 80 de locuinţe, furând în total bunuri în valoare de 130.000 de euro, şi uneori chiar şi-au făcut duş în timp ce proprietarii dormeau, relatează site-ul TheLocal.at.

Potrivit publicaţiei Kurier, cei cinci români cerşeau pe străzi, dar în acelaşi timp au spart 80 de locuinţe în toată Austria, au furat maşini şi au jefuit mai multe persoane. După spargerea unor locuinţe, aceştia au stat chiar să facă duş în timp ce proprietarii dormeau.
Potrivit unui comunicat al poliţiei, banda de cinci români a furat bunuri a căror valoare totală este estimată la 130.000 de euro.
  
Presupusul lider al bandei infracţionale este un bărbat de 37 de ani, care a fost arestat în urmă cu două săptămâni la gara din Salzburg. Poliţia a început să-l ancheteze deoarece îl suspecta de implicare în furtul unui autoturism Mercedes în Austria, anul trecut.
Maşina a fost găsită ulterior în Ungaria, iar un român de 22 de ani a fost arestat. Investigaţia i-a condus pe poliţişti la complicii săi, o româncă în vârstă de 29 de ani, doi români de 21 şi 40 de ani, dar şi la liderul grupării, în vârstă de 37 de ani.

Românii mergeau la locuinţele victimelor, în general persoane în vârstă, şi le rugau să le umple o sticlă cu apă. În timp ce victima mergea să aducă apa, un complice intra în casă şi căuta bunuri de valoare.
Femeia de 29 de ani ar fi oferit chiar favoruri sexuale şi masaje la locuinţele victimelor, timp în care un complice fura bijuterii şi bani.

×
Subiecte în articol: Austria
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close