Antena 3 CNN Externe Români arestaţi în Franţa, ÎNAINTEA jefuirii unui magazin de bijuterii

Români arestaţi în Franţa, ÎNAINTEA jefuirii unui magazin de bijuterii

Români arestaţi în Franţa, ÎNAINTEA jefuirii unui magazin de bijuterii
14 Ian 2014   •   14:06

Mai mulţi români care se pregăteau să jefuiască un magazin de bijuterii au fost prinşi chiar înainte să dea spargerea. Nu aveau un mod de operare sofisticat pentru a forţa intrarea, foloseau topoare şi baroase. Anchetatorii cred că românii ar putea fi implicaţi şi în spectaculosul jaf al unui magazin de ceasuri, în luna octombrie, tot în centrul Parisului.

Jaful a avut loc în timpul nopţii, la doi paşi de Champs-Elysées. Românii au reuşit să spargă prima uşă a magazinului şi au atacat-o pe cea de-a doua. Nu ştiau însă că erau filaţi de poliţişti, de mai multe luni, care i-au luat ca din oală.

"A fost un flagrant frumos, chiar dacă era vorba doar de o tentativă. Cu atât mai bine pentru bijuterie: pagubele sunt limitate, nu sunt răniţi, deci este perfect", a afirmat o sursă din rândul anchetatorilor.

În total, au fost arestaţi opt indivizi. Cei mai mulţi sau poate chiar toţi sunt români, potrivit anchetatorilor. Unii dintre ei ar fi luat parte, în decembrie, la un jaf în valoare de 230.000 de euro, într-un magazin din Strasbourg, atacat în aceeaşi manieră brutală.

Anchetatorii cred că şi ei, şi arestaţii de ieri fac parte dintr-o bandă mai mare de români care terorizează, de câteva luni, bijutierii din mai multe ţări europene. Cea mai răsunătoare lovitură au dat-o în octombrie: au atacat, în plină zi, un magazin din Paris, de unde au furat ceasuri de peste un milion de euro.

Îndată după acel atac, cinci români au fost urmăriţi şi arestaţi chiar pe străzile Parisului. Iar după jaful de la Strasbourg, alţi doi au fost prinşi în Austria şi urmează să fie extrădaţi în Franţa. Ei şi-ar putea revedea, acum, complicii, după gratii.

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close