Antena 3 CNN Externe Mai mulți români au făcut parte dintr-o rețea de ”vaccinări la chiuvetă” în Italia

Mai mulți români au făcut parte dintr-o rețea de ”vaccinări la chiuvetă” în Italia

Poliția din Italia a ”dezmembrat” o rețea de ” vaccinare la chiuvetă”: Printre cele 50 de persoane arestate, se află mai mulți români.

Mai mulți români au făcut parte dintr-o rețea de ”vaccinări la chiuvetă” în Italia
Sursa foto: Pexels/SHVETS production
de Alexandra Ionescu    |    12 Ian 2022   •   09:22

Suspiciunile au început să apară după ce grupuri de zeci de persoane au pătruns în centru, și au sărit coada, pentru a fi întâmpăinați mereu de aceleași persoane. Acest tip de comportament a stârnit îndoielile unor angajați care au chemat poliția. 

Investigațiile au început în decembrie anul trecut. O amplă anchetă a dus la arestarea a 50 de persoane sub acuzații precum corupție, delapidare și fals. 

Astfel, Emanuele Luchetti, un asistent medical în vârstă de 50 de ani cu domiciliul în Falconara  a ajuns în închisoare sub acuzația de injectare de vaccinuri false în schimbul unor sume bani, în vederea obținerii certificatului de vaccinare, potrivit Anacona Today.

În câteva săptămâni, asistenta  a strâns 18 mii de euro. Costul inoculării fictive (dozele au fost aruncate la gunoi) ar putea varia între 300 și 450 de euro. Investigațiile au scos la iveală o rețea de patru intermediari care ar fi ajutat-o. 

Un medic de la centrul capitalei s-ar fi prefăcut că se alătură organizației criminale, pentru a permite anchetatorilor să strângă probe. De asemenea, ar fi înregistrat cu telefonul mobil o mărturisire a asistentei care a administrat vaccinurile false. 

Printre persoanele suspecte s-ar fi numărat un număr destul de mare de români.

 

×
Subiecte în articol: Italia vaccinare falsa COVID-19 retea Politie
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close