Antena 3 CNN Externe România, elogiată de oficialii SUA pentru ajutorul oferit refugiaților din Ucraina

România, elogiată de oficialii SUA pentru ajutorul oferit refugiaților din Ucraina

România a fost lăudată în Statele Unite ale Americii, cu ocazia unei recepții a Ambasadei țării noastre, pentru modul în care a primit refugiații din Ucraina și ajutorul oferit acestora.

România, elogiată de oficialii SUA pentru ajutorul oferit refugiaților din Ucraina
Sursa foto: Facebook/ Ambasada României în Statele Unite ale Americii / Romanian Embassy to US
de Cerasela Stafie    |    31 Mar 2022   •   22:42

Ambasada României în Statele Unite ale Americii a organizat o recepție cu ocazia vizitei în SUA a delegației Senatulu. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai Congresului SUA, ai Departamentului de Stat, ai Departamentului Apărării, de la companii americane, precum și ai think-tank-urilor din Washington.

Ajutorul pe care România îl oferă refugiaților din Ucraina a fost evidențiat de congresmenii Steve Daines, Eric Swalwell și Rick Larsen, în cuvântările susținute. ”Senatorul Steve Daines a remarcat faptul că peste 600.000 de refugiați ucraineni au intrat în România de la începutul agresiunii ruse din Ucraina și și-a exprimat recunoștința pentru modul deosebit în care românii s-au mobilizat pentru a-i sprijini”, transmite Ambasada țării noastre în SUA.

”La rândul său, Eric Swalwell, membru al Camerei Reprezentanților, a subliniat faptul că România și Statele Unite împărtășesc aceleași valori ale democrației și libertății, acest lucru observându-se inclusiv în cooperarea privind situația din Ucraina. Eric Swalwell a remarcat că România este un partener de încredere al Statelor Unite în multe domenii precum securitatea sau comerțul, de aceea fiind timpul ca țara noastră să acceadă în programul Visa Waiver. “Este ceva ce trebuia făcut de mult”, a spus congresmenul american, arătând că susține acest obiectiv al României”, a adăugat instituția.

Aportul României la securitatea regională, a fost amintit de congresmenul Rick Larsen. Acesta a precizat că în Congresul american există ”o susținere bipartizană a NATO, iar el personal este de acord cu creșterea alocărilor bugetare pentru întărirea Flancului Estic”.

”Ambasadorul Andrei Muraru a subliniat, la rândul său, faptul că România și SUA celebrează, anul acesta, 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic, când s-au pus bazele unei legături indestructibile între cele două țări. Andrei Muraru a arătat că România este alături de partenerii săi din Uniunea Europeană și NATO în condamnarea agresiunii militare premeditate, neprovocate și nejustificate a Rusiei împotriva Ucrainei și a mulțumit tuturor celor au contribuit la eforturile umanitare ale României în criza refugiaților ucraineni”, a mai notat Ambasada României în SUA.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close