Antena 3 CNN Externe România cere Uniunii Europene asistenţă financiară suplimentară pentru refugiaţi

România cere Uniunii Europene asistenţă financiară suplimentară pentru refugiaţi

Nouă state din Europa Centrală şi de Est, inclusiv România, intenţionează să solicite Uniunii Europene asistenţă financiară suplimentară pentru găzduirea de refugiaţi ucraineni, a anunţat vicepremierul Cehiei, Ivan Bartos.

România cere Uniunii Europene asistenţă financiară suplimentară pentru refugiaţi
Sursa foto: Twitter/ Sultan A Choudhry
de Silvia Preda    |    21 Apr 2022   •   18:54

"Actuala criză este excepţională şi nu putem anticipa impactul final asupra economiilor noastre. Suntem ferm convinşi că nu va fi suficient să cerem flexibilitate în politica de coeziune. Trebuie să cerem şi finanţare suplimentară pentru statele membre care primesc un număr mare de refugiaţi", a declarat vicepremierul Cehiei.

Cehia, Slovacia, Polonia, România, Bulgaria, Ungaria, Lituania, Letonia şi Estonia "au convenit asupra a 14 măsuri pe care le vor prezenta împreună în scopul iniţierii dialogului cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru modificarea regulilor în vigoare", a precizat Ivan Bartos.

În total, 5.085.360 de persoane din Ucraina s-au refugiat în ţările vecine de la începerea invaziei militare ruse, pe 24 februarie

În Polonia au ajuns peste 2,8 milioane de refugiaţi din Ucraina, iar în România 763.769 de refugiaţi, potrivit datelor Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR). În Ungaria sunt 476.213 refugiaţi, iar în Slovacia 346.175 de refugiaţi.

Potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi, în Rusia sunt înregistraţi 563.266 de refugiaţi din Ucraina.

Citiţi şi: Refugiaţii ucraineni din Satul Speranţei se pregătesc de Paşte

×
Subiecte în articol: refugiati Război Ucraina
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close