Antena 3 CNN Externe România, campioană europeană la prostituţie

România, campioană europeană la prostituţie

România, campioană europeană la prostituţie
Sursa foto: romania
19 Ian 2010   •   12:56

După trei ani de la integrarea în UE, România s-a ?remarcat? şi ocupă primul loc în topul ţărilor de origine a prostituatelor imigrante din 25 de state. Un studiu realizat de reţeaua internaţională TAMPEP, formată din mai multe organizaţii nonguvernamentale europene din domeniul reducerii riscurilor de HIV/SIDA, plasează România pe primul loc în topul ţărilor de origine a prostituatelor imigrante din 25 de state membre ale Uniunii Europene (UE), scrie Capital.

Studiul ?Sex work in Europe? a fost lansat la finalul lui 2009 şi are ca scop ?cartografierea? scenei prostituţiei în Europa şi identificarea riscurilor la care se expun imigranţii în căutare de plăceri.

Cercetarea a durat doi ani, având startul în 2006. şi analizează situaţia privind migraţia ?lucrătorilor sexuali? către Occident, ce a început acum patru ani.

Rezultatul îi surprinde şi pe români, mai ales că prostituatele din ţara noastră sunt cele mai întâlnite în Europa, ca urmare a centralizării datelor din cele 25 de ţări vizate, ?întrecându-le? şi pe rusoaice, primele în top în 2006.

Pentru a întocmi ?harta? prostituţiei, autorii studiului au contactat 26 de organizaţii, guvernamentale sau nu, cu care colaborează în cele 25 de ţări luate în calcul.

Prin intermediul acestora au fost alcătuite, în urma muncii de teren, printre prostituate, mai mult de 350 de răspunsuri, pentru a afla, în procente, ţara de origine menţionată cel mai mult de imigranţii care se prostituează. Principalele lor nemulţumiri au fost legate de legislaţie şi de accesul la servicii.

După România în top se află Rusia, Bulgaria, Ucraina şi Nigeria.

Potrivit studiului, româncele ocupă şi primul loc ca răspândire în Austria, Franţa, Ungaria, Italia, Olanda şi Slovenia.

Un procent important îl acoperă prostituatele care declară că provin din România şi practică favorurile sexuale plătite în Portugalia şi Spania.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: prostitutie România Rusia Bulgaria Ucraina
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close