Antena 3 CNN Externe România caută ambasador pentru Moldova. Mihnea Constantinescu, favorit

România caută ambasador pentru Moldova. Mihnea Constantinescu, favorit

România caută ambasador pentru Moldova. Mihnea Constantinescu, favorit
Sursa foto: Mihnea Constantinescu
08 Apr 2009   •   17:11

Surse parlamentar au declarat ca Mihnea Constanti­nescu, un apropiat al lui Mircea Geoana ar fi propunerea pentru postul de ambasador la Chişinău, după ce preşedintele moldovean Vladimir Voronin l-a declarat persona non grata pe diplomatul român la Chişinău, Filip Teodorescu,

Potrivit Preşedintelui Comisiei de Politică Externă de la Camera Deputaţilor, Laszlo Borbely, cele două comisii de specialitae ale Parlmentului se vor reuni la ora 20.00 pentru a-l audia pe ambasadorul propus, Mihnea Constantinescu.

Constantinescu este un apropiat al liderului PSD, Mircea Geoană, fost secretar de stat la MAE şi fost şef de cabinet în perioada prim-miniştrilor Călin Popescu Tăriceanu şi Adrian Năstase.

Mihnea Constanti­nescu a fost şef de cabinet şi sub premierul Petre Roman. Are o relaţie de prietenie veche cu actualul liderul PSD, fiind amândoi membri ai Institu­tului ASPEN condus de Geoană. În urmă cu doi ani, Constantinescu a recunoscut că a redactat una dintre cărţile semnate de Mircea Geoană, în perioada în care acesta era simplu şef de partid, iar el lucra pentru premierul Tăriceanu, la Guvern. Numele lui Mihnea Constantinescu a fost vehiculat şi printre colaboratorii şi consilierii cu care Geoană dorea să se înconjoare la cabinetul său de preşedinte al Senatului.

Filip Teodorescu a fost convocat miercuri la sediul Ministerului de Externe din Chişinău, unde i s-a înmânat o notă prin care este informat că din cauza "unor acţiuni incompatibile cu activitatea diplomatică" el şi Ioan Gaborean sunt declaraţi personae non gratae, urmând a părăsi teritoriul Republicii Moldova în decurs de 24 de ore", se arată într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ambasador Republica Moldova audieri
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close