Antena 3 CNN Externe România, etalon de sărăcie în Europa, alături de Ungaria, Bulgaria şi Letonia

România, etalon de sărăcie în Europa, alături de Ungaria, Bulgaria şi Letonia

România, etalon de sărăcie în Europa, alături de Ungaria, Bulgaria şi Letonia
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Mar 2013   •   10:39

Publicaţia franceză "La Tribune" a dedicat o pagină întreagă unui un articol despre statisticile referitoare la sărăcia care îi afectează pe copiii din Uniunea Europeana, folosind ca ilustraţie o fotografie din România. Astfel, conform unor date statistice, România se află pe locul doi în Europa la numărul de copii care traiesc în sărăcie, 

Într-un articol publicat de "La Tribune" editorii ziarului ilustrează sărăcia din ţările Uniunii Europene cu o fotografie din România. Conform datelor publicate peste un sfert dintre copiii sub 18 ani care trăiesc în UE sunt expuşi riscului de sărăcie şi de excluziune socială, mai ales în ţări ca România, Bulgaria, Letonia şi chiar Ungaria.

Ţara noastră este pe locul doi într-un top al procentului de sărăcie în rîndul minorilor. Doar Bulgaria este înaintea noastră. În 2011, procentul de sărăcie în rândul minorilor a fost de 52% în Bulgaria, 49% în România, 44% în Letonia şi 38% în Irlanda. La polul opus în Suedia, Danemarca şi Finlanda doar 16% este procentul copiilor aflaţi în pragul sărăciei.

"La Tribune" mai scrie că în România 78% dintre copiii ai căror părinţi au un nivel scăzut de educatie sunt expuşi riscului de sărăcie, faţă de 2% în cazul părintilor care au studii superioare.

Potrivit unui studiu publicat de Oficiul European de Statistică, în 2011 aproape 27% dintre minori şi 24% dintre adulţi au fost afectaţi de sărăcie.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close