Antena 3 CNN Externe România, implicată în scandalul acuzațiilor de corupție din SUA

România, implicată în scandalul acuzațiilor de corupție din SUA

România, implicată în scandalul acuzațiilor de corupție din SUA
07 Oct 2019   •   08:44

România este pentru prima oară citată în scandalul acuzaţiilor reciproce de corupţie din Statele Unite, care poate duce la destituirea preşedintelui Donald Trump

Avocatul lui Trump promite, fără să dea detalii, că va dezvălui implicarea fostei administraţii a lui Barack Obama în acte de corupţie din România. Declaraţia vine pe fondul acuzaţiei că preşedintele Trump ar fi făcut presiuni asupra Ucrainei pentru a-l ancheta pe fiul fostului vicepreşedinte democrat Joe Biden. 

Unul din avocaţii preşedintelui Donald Trump s-a referit la România la finalul unui interviu televizat despre ancheta iniţiată în Congres care poate duce la destituirea preşedintelui. Opoziţia democrată îl acuză pe Donald Trump că a făcut presiuni asupra preşedintelui Ucrainei pentru a ancheta afacerile din această ţară ale lui Hunter Biden. Acesta este fiul fostului vicepreşedinte Joe Biden, posibil candidat democrat, anul viitor, la Casa Albă. Trump susţine că Hunter Biden a fost implicat în afaceri dubioase şi în alte ţări. 

China ar trebui să înceapă de asemenea o anchetă asupra familiei Biden. Pentru că ce s-a întâmplat în China este la fel de rău cu ceea ce s-a întâmplat. cu Ucraina. 

Hunter Biden a fost, între altele, consilierul omului de afaceri Gabriel Popoviciu, în prezent condamnat la şapte ani de închisoare, fugit din ţară şi dat în urmărire internaţională. Nu este clar dacă Biden a jucat vreun rol în afacerea Ferma Băneasa, pentru care a fost condamnat Popoviciu. Joe Biden susţine că adevăratul corupt este chiar Trump. 

Trump ar fi condiţionat virarea unui ajutor financiar pentru Ucraina de deschiderea anchetei asupra lui Hunter Biden. Acuzaţia a venit mai întâi de la un agent secret, cu identitate protejată. Trump a publicat transcrierea convorbirii sale telefonice cu preşedintele Ucrainei, dar nu a convins opoziţia democrată. Iar acum s-a aflat că un al doilea agent al serviciilor secrete ar susţine acuzaţiile la adresa preşedintelui şi ar deţine şi dovezi în sensul lor. 

Citiți și „Interese private, nu de stat, in scandalul Giuliani-Biden-Romania”, publicat de Radu Tudor pe blogul său. 

×
Subiecte în articol: avocatul Donald Trump scandalul România
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close