Antena 3 CNN Externe România, implicată într-un uriaş scandal. Cât plătesc italienii pentru a deveni avocaţi la noi în ţară

România, implicată într-un uriaş scandal. Cât plătesc italienii pentru a deveni avocaţi la noi în ţară

România, implicată într-un uriaş scandal. Cât plătesc italienii pentru a deveni avocaţi la noi în ţară
de O.P.    |    02 Iul 2013   •   06:17

 Cu suma potrivită de bani, oricine poate deveni avocat în România. O anchetă a ziarului La Republica arată cât de uşor poate un italian să profeseze într-o instanţă devină avocat în România dacă dă mită.  Potrivit jurnaliştilor din Peninsulă, afacerea a fost pusă la cale de o reţea formată din italieni şi români.

Astfel, un italian care voia să ajungă avocat era trimis la Bucureşti, unde dădea un examen mai degrabă simbolic, în schimbul câtorva mii de euro.

Un bărbat, filmat de jurnaliştii de la cotidianul italian La Repubblica, racolează italieni care au absolvit dreptul şi care vor să devină avocaţi. Pentru a evita procedurile anevoioase şi îndelungate din Italia, el îi invită să dea examenul în România, unde dorinţa li s-ar îndeplini, cât ar zice peşte!

Jurnaliştii care au făcut ancheta s-au dat şi ei absolvenţi de drept şi l-au găsit la Milano pe bărbatul binevoitor, dornic să-i ajute cu examenul în România.

Potrivit acestuia, examenul susţinut la Bucureşti diferă complet de cel pe care-l dau românii. Un italian susţine un test grilă, cu 60 de întrebări, ale căror răspunsuri ar fi însă deja cunoscute, cu câteva zile înainte.

Italianul spune că întreaga afacere costă un candidat cam 7000 de euro, bani care ar reprezenta taxe şi şpăgi.

×
Subiecte în articol: avocati mita
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close