Antena 3 CNN Externe "România merită să fie în Schengen. Sprijinul meu este clar" - preşedintele PE ne susţine să aderăm la zona de liberă circulaţie

"România merită să fie în Schengen. Sprijinul meu este clar" - preşedintele PE ne susţine să aderăm la zona de liberă circulaţie

"România merită să fie în Schengen. Sprijinul meu este clar" - preşedintele PE ne susţine să aderăm la zona de liberă circulaţie
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.Z.    |    06 Mar 2014   •   10:58
Ţara noastră merită să intre în spaţiul Schengen - afirmaţia vine de la preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, care şi-a arătat sprijinul clar pentru ca România să adere la zona de liberă circulaţie. De asemenea, Schulz a precizat că orice întârziere este cauzată de chestiuni interne ale altor ţări.
 
"Regulile sunt clare şi ar trebui urmate ca atare de toate statele membre. România le-a respectat pe deplin, a investit multe eforturi şi rezultatele există. Sprijinul meu este clar - România merită să fie în Schengen şi orice întârziere este cauzată, în mod evident, de chestiuni interne ale altor ţări", a declarat Martin Schulz, pentru Agerpres.
 
Referitor la partidele populiste sau extremiste care acuză libera circulaţie pentru problemele cu şomajul sau legate de sufocarea sistemelor de securitate socială, preşedintele PE a mai spus că trebuie reacţionat "la orice tentativă de a amesteca şi de a lega subiecte diferite, precum libera circulaţie a lucrătorilor şi aderarea la Schengen".
 
Candidatul desemnat al Partidului Socialiştilor Europeni pentru preşedinţia Comisiei Europene a declarat că este convins că teme precum aderarea la Schengen, liberalizarea regimului vizelor pentru SUA şi Canada sau ridicarea monitorizării în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare vor fi abordate în campaniile pentru alegerile europene din România şi Bulgaria, ţări intrate împreună în UE în penultimul val de extindere.
 
"Ceea ce pot promite este că voi lupta pentru tratament egal pentru toate statele membre şi pentru toţi cetăţenii UE. Aceasta este o piatră de temelie a UE. Bineînţeles, statele membre care vor să fie tratate egal trebuie să respecte standardele UE şi să-i respecte valorile", a spus Martin Schulz.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close