Antena 3 Externe România nu va intra în spaţiul Schengen nici măcar parţial

România nu va intra în spaţiul Schengen nici măcar parţial

de N.B.    |    Antena3.ro    |    22 Sep 2011   •   07:54
România nu va intra în spaţiul Schengen nici măcar parţial
Sursa foto: Foto: stiri.info-heaven.ro

România nu va intra nici măcar parţial în spatiul Schengen. Discuţia din Consiliul Justiţie şi Afaceri interne al UE privind aderarea a fost întreruptă şi nu va mai fi reluată. Aderarea României la Schengen ar putea fi discutată la summitul UE din 17-18 octombrie.

Olanda şi Finlanda au respins propunerea de intrare în Schengen în doi pasi, care presupune aderarea luna viitoare în ceea ce priveşte frontierele aeriene şi anul viitor pentru celelalte graniţe.

Traian Băsescu a respins ideea că România nu ar îndeplini criteriile pentru aderarea la Spaţiul Schengen. Şeful statului a recunoscut că România se confruntă cu dificultăţi în ceea ce priveşte justiţia sau frontierele, dar acestea sunt probleme de natură politică şi nu ar trebui să influenţeze procesul de aderare la Spaţiul Schengen.

Dacă Olanda nu-şi va schimba poziţia legată de aderarea României la Spaţiul Schengen, ţara noastră mai are o şansă la Consiliul JAI din octombrie, spune preşedintele Băsescu.

Ministrul de interne, Traian Igaş, spune că România ar trebui primită în spaţiul Schengen fără rezerve.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close