Antena 3 CNN Externe România participă la Jocurile Olimpice de la Londra cu ...cerşetori

România participă la Jocurile Olimpice de la Londra cu ...cerşetori

România participă la Jocurile Olimpice de la Londra cu ...cerşetori
Sursa foto: Foto: Antena 1
de S.T.    |    17 Mai 2012   •   20:45

30 de cerşetori de origine română instalaţi chiar în centrul Capitalei britanice au devenit prioritate pentru autorităţile londoneze.

Cerşetorii romii câştigă uşor mila londonezilor şi spun că se simt bine la Londra, pentru că pot face mulţi bani. Englezii se tem însă că cerşetorii vor face capitala britanică de tot râsul.

 De teamă că romii vor strica imaginea oraşului în faţa turiştilor care vor veni la Olimpiada din iulie, autorităţile locale au cerut ajutorul ministrului lor de externe, ca să-i scape de aşa-zişii invadatori.

Cei care îşi duc traiul din cerşit i-au pus pe jar pe britanici. De câteva zile, ziarele engleze informează că grupul de cerşetori a transformat parcul Lane în ghetou. Rromii, în schimb, spun că tot circul a pornit de la jurnalişti.

Nickie Aiken, consilierul care se ocupă de această zonă, i-a scris ministrului Afacerilor Externe exprimându-şi îngrijorarea faţă de problema oamenilor care dorm pe străzi şi costurile pe care le suportă plătitorii de taxe din Westminster.

Oficialii londonezi vor să le pună la dispoziţia cerşetorilor autocare, ca să-i transporte acasă, în Botoşani. Dar rromii, deşi n-au nici măcar un acoperiş sub care să doarmă, n-au de gând să plece, pentru că, spun ei, englezii sunt mai miloşi ca românii.






×
Subiecte în articol: cersetori Londra Jocurile Olimpice romi
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close