Antena 3 CNN Externe România riscă sancţiuni de la CE pentru sectorul telecomunicaţiilor

România riscă sancţiuni de la CE pentru sectorul telecomunicaţiilor

 România riscă sancţiuni de la CE pentru sectorul telecomunicaţiilor
Sursa foto: comunicatii fire
27 Ian 2009   •   08:23

România riscă să primească sancţiuni de la forurile europene pentru politica din domeniul telecomunicaţiilor. Astfel, Viviane Reding, comisarul european pentru Societate Informaţională, va propune Comisiei Europene lansarea unei proceduri de încălcare a dreptului comunitar împotriva României pentru interferenţa în independenţa Autorităţii de reglementare a telecomunicaţiilor, arată Evenimentul Zilei.
Purtătotorul de cuvânt al comisarului, Martin Selmayr, a precizat că o decizie în acest sens ar putea fi prezentată joi.
Purtătorul de cuvânt al CE a reamintit că intenţia a fost anunţată încă de anul trecut. Atunci, comisarul european a şi scris autorităţilor de la Bucureşti, arătând că "independenţa autorităţilor naţionale de reglementare este unul din principiile de bază ale reglementărilor UE din domeniu".
Comisarul UE a spus că, pentru a garanta această independenţă, mandatul preşedintelui unei autorităţi naţionale de reglementare trebuie întrerupt doar din motive bine definite în prealabil şi bine justificate.
"Îndemn autorităţile române să aplice în totalitate principiile garantând independenţa autorităţilor naţionale de reglementare şi să ne informeze fără întârziere asupra motivelor care dus la luarea măsurilor recente", a afirmat Readving.
Reprezentantul UE a adăugat că serviciile Comisiei vor urmări cu atenţie acest subiect. "Nu voi ezita să propun măsuri legale dacă independenţa autorităţii de reglementare din domeniul telecomunicaţiilor nu este respectată pe deplin", a mai spus comisarul Reding.
Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close