Antena 3 CNN Externe România și alte cinci țări din UE trimit experți în securitate cibernetică în Ucraina, pentru a ajuta în cazul unui eventual atac

România și alte cinci țări din UE trimit experți în securitate cibernetică în Ucraina, pentru a ajuta în cazul unui eventual atac

Șase țări din Uniunea Europeană, între care și România, trimit experți în securitate cibernetică în Ucraina, în contextul în care țara se teme de noi atacuri de acest fel.

România și alte cinci țări din UE trimit experți în securitate cibernetică în Ucraina, pentru a ajuta în cazul unui eventual atac
Sursa foto: Twitter/ Reuters
de Cerasela Stafie    |    22 Feb 2022   •   19:22

România, Lituania, Olanda, Polonia, Estonia și Croația au răspuns o solicitării Ucrainei de luni. Echipe de experți în securitate cibernetică vor fi trimiși la Kiev pentru a ajuta la abordarea amenințărilor cibernetice. 

Anunțul vine în contextul în care Rusia a recunoscut oficial două regiuni separatiste din estul Ucrainei, a declarat marți ministrul adjunct al apărării al Lituaniei, și după ce autoritățile ucrainiene au transmis că au informații despre un potențial atac cibernetic, care va avea loc săptămâna aceasta și va viza instituții guvernamentale, bancare și militare.

Ucraina ar putea avea nevoie de ajutor pentru a face față unor incidente particulare sau de sprijin pentru a-și testa infrastructura în căutarea unor slăbiciuni de securitate”, a spus ministrul adjunct al Apărării Margiris Abukevicius pentru Reuters.

Hackerii militari ruși s-au aflat în spatele unui val de atacuri distribuite de refuzare a serviciului (DDoS) care au dezactivat pentru scurt timp site-urile bancare și guvernamentale ucrainene, au declarat vineri Statele Unite și Regatul Unit. 

Rusia a negat orice rol în acest incident, care a provocat perturbări relativ limitate marți săptămâna trecută Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, a declarat luni că experții cibernetici din Regatul Unit lucrează cu Ucraina pentru a ajuta la protejarea acesteia de activitatea rusă.

×
Subiecte în articol: experti securitate cibernetica Ucraina
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close