Antena 3 Externe România, ţara de vis pentru unguri. Tot mai mulţi maghiari fug de criza de la ei şi vin să LOCUIASCĂ la noi

România, ţara de vis pentru unguri. Tot mai mulţi maghiari fug de criza de la ei şi vin să LOCUIASCĂ la noi

de O.P.    |    10 Ian 2012   •   06:40
România, ţara de vis pentru unguri. Tot mai mulţi maghiari fug de criza de la ei şi vin să LOCUIASCĂ la noi

Criza economică din Ungaria pare să fie simţită mai acut de vecinii noştri. Dacă până acum mulţi români de etnie maghiară plecau peste graniţă, ademeniţi de traiul mai bun şi de perspectivele economice din Ungaria, situaţia s-a schimbat.

Cotidianul britanic The Guardian publică în paginile sale povestea unui român de etnie maghiară care vrea să revină în România din cauza crizei financiare din Ungaria.

Janos Toth s-a mutat cu soţia la Budapesta în 1998. Acesta are un credit imobiliar contractat în franci elveţieni în 2008. Rata iniţială era de 150 de forinţi, dar acum, din cauza devalorizării, a ajuns la echivalentul 250 de forinţi.

Pentru stabilizarea economiei, guvernul ungar face eforturi pentru a primi un împrumut de la FMI şi UE, dar Ungaria continuă să fie criticată dur la nivel internaţional din cauza stării economiei şi a Constituţiei recent adoptate.

 
Get Adobe Flash player

×
Subiecte în articol: emigrare emigranti
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close