Antena 3 Externe România trebuie să lupte pentru Schengen cu demnitate, nu cu mâna întinsă. Berlinul şi Olanda NU sprijină România şi au postat asta pe Twitter

România trebuie să lupte pentru Schengen cu demnitate, nu cu mâna întinsă. Berlinul şi Olanda NU sprijină România şi au postat asta pe Twitter

de O.P.    |    04 Mar 2013   •   05:51
România trebuie să lupte pentru Schengen cu demnitate, nu cu mâna întinsă. Berlinul şi Olanda NU sprijină România şi au postat asta pe Twitter

România trebuie să lupte cu demnitate, nu cu mâna întinsă pentru aderarea la spaţiul Schengen, consideră ministrul de externe Titus Corlăţean. Procesul de aderare şi-a pierdut total credibilitatea, pentru că România e exclusă deşi a îndeplinit toate condiţiile, a mai precizat ministrul.

Mesajul de la Berlin nu a fost o surpriză pentru Guvernul României. Corlăţean spune că poziţia Germaniei este mai degrabă una politică. De cealaltă parte, democrat liberalii acuză poziţia Guvernului şi pregătesc o moţiune simplă pe declaraţiile ministrului de Externe.

Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul de Interne ale României cer într-un comunicat comun, ca statele membre care se opun aderării la Schengen a ţării noastre şi Bulgariei să îşi motiveze la Consiliul JAI poziţia "prin argumente clare, fundamentate pe Tratatele Uniunii Europene şi acquis-ul Schengen".

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean consideră că, de 3 ani, România are toate criteriile de aderare îndeplinite.

Premierul Victor Ponta precizează că înainte de aderare ar trebui rezolvate problemele din plan intern.

Liderii democrat liberali nu sunt de acord cu poziţia Guvernului şi pregătesc o moţiune simplă pe tema declaraţiilor făcute de ministrul de externe.

Germania a anunţat că va împiedica aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schegen. Şi ambasadorul Olandei în România sprijină hotărârea Berlinului într-o postare pe Twitter.

Diplomatul olandez spune că politicenii români ar trebui să acţioneze în loc să fie furioşi şi transmite României că a rămas în urmă cu Justiţia şi legile.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close