Antena 3 CNN Externe România trimite încă 350.000 doze de vaccin anti-AH1N1 în Republica Moldova

România trimite încă 350.000 doze de vaccin anti-AH1N1 în Republica Moldova

România trimite încă 350.000 doze de vaccin anti-AH1N1 în Republica Moldova
27 Ian 2010   •   17:41


România va trimite Republicii Moldova 350.000 doze de vaccin pentru prevenirea gripei A/H1N1. În ceea ce priveşte acordul referitor la micul trafic de frontieră, Traian Băsescu a dat asigurări că acesta va fi gata cel mai târziu la 30 martie.

Traian Băsescu a fost primit la Chişinău de preşedintele interimar Mihai Ghimpu. Cei doi oficiali au depus coroane de flori la Monumentul Ştefan cel Mare. Traian Băsescu a fost decorat cu Ordinul Republicii, cea mai înaltă distincţie a Moldovei.

În cadrul vizitei s-a stabilit ca ţara noastră să mai trimite în Republica Moldova încă 350.000 de doze de vaccin pentru prevenirea gripei A/H1N1, pe lângă cele 150.000 trimise la începutul lunii decembrie.

Traian Băsescu a mai anunţat la Chişinău că România are ca scop major sprijinirea integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Referitor la acordul privind micul trafic de frontieră încheiat cu Republica Moldova, Traian Băsescu a anunţat că acesta va fi funcţional şi aplicabil cel mai târziu la 30 martie.

Un anunţ important a făcut Traian Băsescu şi cu privire la acordarea cetăţeniei române pentru moldoveni.

"Guvernul României va adopta o ordonanţă de urgenţă care va decide formarea unei agenţii pentru acordarea cetăţeniei", a spus Băsescu.

Potrivit preşedintelui român, această instituţie va avea sediul la Bucureşti şi cinci unităţi teritoriale - la Iaşi, Galaţi, Suceava, Timişoara, Cluj - unde vor putea fi depuse dosarele.

În a doua zi a vizitei de lucru, Traian Băsescu va merge la Cahul, unde va vizita Universitateade Stat "Bogdan Petriceicu Haşdeu" şi viitorul sediu al Consulatului României din acest oraş.

Antena 3



×
Subiecte în articol: Republica Moldova vaccin AH1N1 cetatenie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close