Antena 3 CNN Externe Românii aflați în Gaza cer ajutorul autorităților pentru a fi evacuați

Românii aflați în Gaza cer ajutorul autorităților pentru a fi evacuați

Românii aflați în Gaza cer ajutorul autorităților pentru a fi evacuați
01 Ian 2009   •   11:00

Românii aflați în Gășia Gaza imploră să fie evacuați. Reprezentantul Guvernului român pe lângă Autoritatea Palestiniană, Marian Ştefan, a declarat pentru Evenimentul Zilei că a primit în ultimele zile mai multe telefoane de la cetăţeni români disperaţi că nu pot ieşi din Gaza. Asta după ce frontierele au fost închise de armata israeliană, în urma atacurilor Hamas.
"Am zis să ascult oamenii la necaz, statul român nu poate, însă, să oblige statul israelian să îi lase să vină la Ambasada din Tel Aviv. Singura rugăminte a celor ce m-au sunat a fost să găsim o modalitate ca ei să vină la Ambasadă" a spus Marian Ștefan.
Cristian Diaconescu, ministrul român de externe, susține că există o posibilitate de evacuarea a românilor. "Există un mecanism care la cerere poate fi activat, prin punctul de frontieră Rafah, situat la graniţa cu Egiptul. Până acum nu am primit nicio cerere oficială de la cetăţenii români, dar dacă primim o astfel de notificare se va prezenta serviciul consular să îi preia".
Israelul a respins propunerile de a încheia un armistiţiu în Fâşia Gaza şi va continua operaţiunile militare lansate împotriva mişcării Hamas. Între timp, liderii arabi s-au întâlnit pentru a da un răspuns unitar împotriva atacurilor israeliene.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Fasia Gaza evacuare
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close