Antena 3 CNN Externe Românii arestaţi în Muntenegru pentru tentativa de a vinde arme rebelilor columbieni vor fi extrădaţi în SUA

Românii arestaţi în Muntenegru pentru tentativa de a vinde arme rebelilor columbieni vor fi extrădaţi în SUA

Românii arestaţi în Muntenegru pentru tentativa de a vinde arme rebelilor columbieni vor fi extrădaţi în SUA
Sursa foto: Foto: amambainoticias.com.br
19 Dec 2014   •   17:41

Autorităţile din Muntenegru au început procedurile de extrădare către SUA a celor doi români şi a italianului arestaţi săptămâna aceasta pentru că au încercat să vândă arme grupării teroriste columbiene FARC, scrie publicaţia The New York Times, care citează Associated Press.

Potrivit directorului biroului Interpol din Muntenegru, cei trei au fost puşi sub acuzare de justiţia americană pentru trafic cu arme. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, românii Cristian Vintilă şi Virgil Flaviu Georgescu, în vârstă de 44 de ani şi, respectiv, 42 de ani, precum şi italianul Massimo Romagnoli, în vârstă de 43 de ani, riscă să fie condamnaţi la închisoare pe viaţă.

Ei au fost surprinşi în flagrant în timp ce încercau să negocieze cu traficanţi de arme, care erau de fapt agenţi sub acoperire ai Administraţiei antidrog din SUA.

Armele pe care doreau să le livreze Forţelor Armate Revoluţionare din Columbia (FARC) urmau să fie folosite şi împotriva ofiţerilor americani, Statele Unite sprijinind militar guvernul de la Bogota în lupta împotriva acestei grupări ce este înscrisă de Administraţia de la Washington pe lista organizaţiilor teroriste.

Procurori români din cadrul DIICOT au participat împreună cu autorităţile judiciare din SUA şi Muntenegru la operaţiunea în urma căreia cei trei au fost arestaţi.

×
Subiecte în articol: FARC
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close