Antena 3 CNN Externe Românii au ieşit la grătar, Europa a ieşit în stradă. Măsurile de austeritate i-au scos la proteste pe europeni

Românii au ieşit la grătar, Europa a ieşit în stradă. Măsurile de austeritate i-au scos la proteste pe europeni

Românii au ieşit la grătar, Europa a ieşit în stradă. Măsurile de austeritate i-au scos la proteste pe europeni
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
02 Mai 2012   •   07:44

Spre deosebire de noi, străinii au petrecut Ziua Internaţională a Muncii, în stradă, înarmaţi cu pancarte. Măsurile de austeritate i-au scos la proteste pe ruşi, francezi, greci, portughezi, spanioli sau turci. La Ankara scutierii au intervenit în forţă ca să-i potolească pe demonstranţi.

De ziua internaţională a muncii, forţele de ordine din capitala Turciei au avut de lucru.  Poliţiştii au fost nevoiţi să folosească spray-uri cu piper ca să-i ţină în frâu pe manifestanţii de stânga care au ieşit în stradă.  Şi o piaţă din centrul Istanbulului a fost ocupată ieri de câteva mii de oameni. Aici demonstranţii au fost însă paşnici.

Şi grecii au ieşit în stradă ieri. Cinci mii de muncitori au protestat faţă de măsurile de austeritate. În Atena, transportul public a fost paralizat timp de 24 de ore de o grevă de amploare a angajaţilor, iar în spitale au fost primite doar urgenţele

Şi în Republica Moldova, mii de muncitori au ieşit în stradă, la un miting dedicat  Zilei Internaţionale a Muncii. Protestatarii au făcut apel la toţi oamenii muncii să protesteze faţă de abuzurile făcute de actuala conducere.

Ziua de 1 Mai este recunoscută drept Ziua Internaţională a Muncii din anul 1889 şi este sărbătorită în majoritatea ţărilor din lume.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close