Antena 3 CNN Externe Românii din Belfast vor să se întoacă în ţară. Procedurile de repatriere, demarate de autorităţi

Românii din Belfast vor să se întoacă în ţară. Procedurile de repatriere, demarate de autorităţi

Românii din Belfast vor să se întoacă în ţară. Procedurile de repatriere, demarate de autorităţi
Sursa foto: Jinga
19 Iun 2009   •   15:49

Românii vizaţi de atacurile violente din Belfast vor să se întoarcă acasă. Aceştia au purtat o discuţie cu ambasadorul Ion Jinga şi i-au spus că vor să revină în România. Autorităţile au început deja procedurile de repatriere.

Potrivit unui comunicat al ambasadei României la Londra , Ion Jinga, s-a întâlnit cetăţenii români de etnie romă în campusul Universităţii Queen's din Belfast. În cadrul discuţiilor, cei mai mulţi dintre români au spus că vor să se întoarcă în România.

"În acest sens, ambasada poartă discuţii cu autorităţile de la Belfast pentru detalierea procedurilor de repatriere. Ministrul român de Externe, Cristian Diaconescu, a cerut acordarea întregului sprijin în acest sens", se transmite în comunicat. Autorităţile vor emite documentele de călătorie necesare în regim de urgenţă.

"Pentru cei care doresc să rămână în Belfast, ambasada analizează împreună cu autorităţile locale măsurile concrete pe care acestea din urmă le vor aplica în vederea asigurării asistenţei sociale necesare, în condiţii de securitate", se mai arată în comunicat.

Ambasadorul Ion Jinga s-a întâlnit şi cu Peter Robinson, şeful Guvernului Irlandei de Nord. "În cadrul întrevederii a fost discutată în detaliu situaţia grupului de români de etnie romă, care în urma atacurilor din zilele trecute se află cazaţi în spaţiile Universităţii Queen's din Belfast", informează ambasada.

Autorităţile britanice "şi-au exprimat regretul pentru faptul că astfel de evenimente au avut loc" şi au dat asigurări că vor găsi o soluţie pentru grupul persoanelor afectate de "atacul extremist".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: comunicat ambasador romani Belfast
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close