Antena 3 CNN Externe Românii din Marea Britanie trebuie să aibă mare grijă! Pot primi amenzi colosale pentru acest lucru banal

Românii din Marea Britanie trebuie să aibă mare grijă! Pot primi amenzi colosale pentru acest lucru banal

Românii din Marea Britanie trebuie să aibă mare grijă! Pot primi amenzi colosale pentru acest lucru banal
Sursa foto: foto- Pexels
31 Aug 2019   •   16:19

Un bărbat a fost amendat cu 20.000 de lire pentru că a condus în Londra un 4X4, într-o zonă unde poluarea produsă de emisiile vehiculelor este aspru taxată. 

Giancarlo Bonati spune că a primit pe adresa sa din Ibiza 12 scrisori de la Autoritatea de colectare a amenzilor în transport din Londra, cu sumele pe care trebuia să le plătească, acestea însumând 20.000 de lire.  

Bărbatul a primit o amendă de 1.219 euro pentru fiecare călătorie în Londra, adică 14.628 euro în total. A depus contestaţie, dar între timp amenda a ajuns la 22.000 de euro (20.000 de lire sterline) pentru neplată. Bonati a fost amendat pentru că maşina sa a pătruns în zona cu emisii scăzute (LEZ), potrivit adevarul.ro. 

LEZ se adresează mai ales camioanelor care, dacă nu respectă cel puţin standardul Euro IV, plătesc 100 de lire pe zi. Dacă vehiculul este din afara Regatului Unit, taxa este de 200 de lire pe zi. Şoferul de camion care intră în LEZ fără să plătească taxa zilnică, riscă o sancţiune care poate depăşi 700 de lire. În plus, dacă nu este plătită în termen de 28 de zile, creşte cu 50%.


 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close