Antena 3 CNN Externe Românii, în fruntea clasamentului făcut de poliţie în Londra

Românii, în fruntea clasamentului făcut de poliţie în Londra

Românii, în fruntea clasamentului făcut de poliţie în Londra
Sursa foto: Foto: theprisma.co.uk
de M.Z.    |    25 Mar 2013   •   08:04

Acuzaţi de presa engleză că vor să emigreze în masă în Marea Britanie, românii nu sunt văzuţi cu ochi buni în statisticile poliţiei. Un raport al poliţiştilor englezi îi prezintă pe români în fruntea clasamentului celor care ocupă abuziv caselor nelocuite. Potrivit datelor oficiale, în Londra, aproape jumătate dintre aceştia sunt români.

Potrivit presei locale, a fost nevoie de şase săptămâni şi cheltuieli de judecată de 2.000 de lire sterline pentru a evacua o familie din România dintr-o casă din Tottenham.

În Marea Britanie sunt numeroase cazuri în care casele ori clădirile nelocuite sunt ocupate de indivizi fără permisiunea ori ştirea proprietarilor, iar în Londra, potrivit poliţiei, cei mai mulţi squatters nu ar fi britanicii.

"În ultimele şase luni, de când s-a modificat legislaţia, 41 dintre cei 92 oameni puşi sub acuzare ori cercetaţi sunt din România, 16 sunt din Polonia şi 13 din Marea Britanie", potrivit BBC.

Aşa-numiţii squatters cu cetăţenie română au contribuit decisiv la schimbarea legislaţiei în Marea Britanie, destinată să protejeze proprietarii în faţa ocupării abuzive a locuinţelor. În august 2011, un grup de romi s-a instalat şi a devastat casa din Londra a unei angajate a serviciului de imigraţii, în timp ce femeia era în vacanţă.





×
Subiecte în articol: romani Londra
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close