Antena 3 CNN Externe Românii nu renunţă la vacanţa de sărbători. Primii turişti au sosit deja în hotelurile şi pensiunile de la munte

Românii nu renunţă la vacanţa de sărbători. Primii turişti au sosit deja în hotelurile şi pensiunile de la munte

Românii nu renunţă la vacanţa de sărbători. Primii turişti au sosit deja în hotelurile şi pensiunile de la munte
23 Dec 2009   •   22:40

E forfotă mare în hotelurile şi pensiunile de la munte. Primii turişti au început să sosească încă de miercuri. Gazdele s-au purtat ireproşabil, de teamă să nu facă o impresie neplăcută. Nu la fel primitoare au fost însă pârtiile, de unde a început să dispară zăpada.

Semne bune anul are pentru proprietarii hotelurile din Poiana Braşov. Românii nu au renunţat la vacanţa de sărbători. Nu la fel de "binevenit" a fost soarele, care le-a cam dat peste cap planurile turiştilor. Zăpada de pe pârtii a început să se topească. Există însă alternativă.

?De la drumeţii, plimbări în zone turistice, noi avem o gamă foarte largă de programe alternative?, spune directorul unei şcoli de schi. Şi totuşi, sunt şi turişti fericiţi, pe pârtia Calinderu din Buşteni. Acolo, stratul de zăpadă are 30 de centimetri.

La pensiunile din Mărginimea Sibiului, primii turişti sunt aşteptaţi joi. În bucătării, gospodinele nu-şi mai văd capul de treabă.

?Pâinea este în cuptor, cozonacii urmează, sarmalele le punem în oală şi în bostan. Bradul îl împodobesc turiştii mâine seară, să se simtă ca acasă?, spune proprietara unei pensiuni. Pentru un sejur de 5 zile la pensiunile din Mărginimea Sibiului, turiştii au scos din buzunare 550 de lei.

Observator

×
Subiecte în articol: turism Crăciun sărbători hotel pensiuni
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close