Antena 3 Externe Românii şi bulgarii care cer ajutor de şomaj în Marea Britanie, mai mulţi decât britanicii

Românii şi bulgarii care cer ajutor de şomaj în Marea Britanie, mai mulţi decât britanicii

de M.Z.    |    29 Sep 2011   •   08:38
Românii şi bulgarii care cer ajutor de şomaj în Marea Britanie, mai mulţi decât britanicii
Sursa foto: Foto: Intact Images

Numărul imigranţilor din România şi Bulgaria care solicită indemnizaţie de şomaj este mai mare decât al solicitanţilor autohtoni, potrivit studiilor realizate în timpul guvernării laburiste şi dezvăluite recent, relatează Daily Express, în ediţia electronică.

Astfel, în timp ce peste 3,7% din populaţia locală solicită indemnizaţie de şomaj, proporţia în rândul imigranţilor din România şi Bulgaria este de 5,7%, iar a celor din afara UE de 5,3%. Est-europenii care au aderat la UE în 2004 cer indemnizaţie de şomaj doar în proporţie de 3,7%.

Raportul dezminte afirmaţia potrivit căreia imigranţii vin în Marea Britanie să muncească, mai arată cotitidianul britanic.

Miniştrii actuali acuză laburiştii că au "orchestrat o muşamalizare" a studiilor care ar fi trebuit să limiteze politica uşilor deschise practicată de aceştia în privinţa imigraţiei.

În 2009, peste 15% dintre imigranţii din România şi Bulgaria primeau ajutoare sociale, 23% dintre cei proveniţi din ţările est-europene care au aderat la UE în 2004 şi aproape 39% dintre imigranţii din restul lumii. În total, 40% din populaţia britanică a cerut un ajutor social, faţă de 29% dintre imigranţi.

Cele mai solicitate au fost ajutoarele privind locuinţele. Astfel, nouă din zece solicitanţi provenind din România şi Bulgaria şi celelalte state est-europene aveau chiria plătită de stat, la fel ca 85% dintre ceilalţi imigranţi. În privinţa britanicilor nativi, doar 81,6% dintre cei care au depus cerere au primit asistenţă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close