Românul apreciat de mii de irlandezi, aruncat peste graniţele noastre de dezastrul din cercetare

de O.P.    |    15 Noi 2012   •   12:44
Românul apreciat de mii de irlandezi, aruncat peste graniţele noastre de dezastrul din cercetare
Face parte din echipa „National Children Research Centre", din Dublin, unde ştiinţa şi priceperea lui sunt puse în slujba sănătăţii copiilor. A ajuns în Irlanda în urmă cu un deceniu, aruncat peste graniţe de dezastrul cercetării româneşti de atunci şi dintotdeauna.

Deşi nostalgic după ţara lui, Dr. Nicolae Corcionivoschi ne spune deschis de ce nu vrea să îşi crească unicul fiu aici şi cum ar arăta România în care s-ar întoarce, poate, cândva. Senior Scientist la National Children Research Centre şi lector în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Biomedicale din Dublin. Munca lui este un privilegiu.

Ce poate fi mai nobil decât să lucrezi în slujba copiilor şi, mai ales, a acelora care au nevoie de ajutor? Copiii, spune Dr. Nicolae Corcionivoschi, din poziţia pe care o deţine, „sunt o categorie socială care are nevoie de foarte mare atenţie.

O naţiune care are copii sănătoşi are şi un viitor sănătos”. Toate temele de research ale grupului din care face parte cercetătorul român stabilit la Dublin vizează domeniul gastroenterologiei. „La copii”, aflăm de la specialistul nostru, „aceste tulburări trebuie controlate cu atenţie, pentru că de ele depinde în mare măsură dezvolatarea lor ulterioară”. O muncă superbă, dar posibilă doar într-o ţară care ştie să le poarte de grijă copiilor ei…

Citeşte povestea românului, pe www.incomemagazine.ro

x close