Antena 3 CNN Externe Românul care era să doboare un avion cu un laser, condamnat la închisoare, în Marea Britanie

Românul care era să doboare un avion cu un laser, condamnat la închisoare, în Marea Britanie

Românul care era să doboare un avion cu un laser, condamnat la închisoare, în Marea Britanie
Sursa foto: Foto: trendygadget.com
17 Sep 2010   •   12:15

Un imigrant român a fost condamnat joi la patru luni de închisoare, pentru că a îndreptat lumina unui laser înspre pilotul unui avion de vânătoare care efectua o manevră de zbor dificilă, relatează Daily Express, în ediţia electronică de vineri.

Radu Moldovan, angajat la o fermă agricolă din Marea Britanie, a fost reţinut de poliţie în luna august, pentru că a orientat lumina unui laser în direcţia pilotului avionului militar de tip Tornado, în timp ce acesta executa o aterizare nocturnă cu risc sporit.

Sistemul de navigaţie al avionului a marcat coordonatele sursei acestui laser, iar informaţia a fost transmisă poliţiei. Moldovan a fost prins la ferma Cairnie, de lângă Cupar, Fife, unde lucra la culesul de fructe, potrivit The Sun.

Justiţia din Marea Britanie "nu poate tolera astfel de abuzuri", a declarat şeriful Charles Macnair, citat de Daily Express.

"Folosirea laserelor este în creştere. Din fericire, până în prezent nu a existat niciun accident provocat de un laser, dar acest lucru pare să se datoreze mai curând norocului. Distragerea atenţiei oricărui pilot, mai ales a unui pilot care conduce un avion rapid, poate duce foarte uşor la un accident", cu "perspectiva îngrozitoare a morţii sau rănirii pilotului, copilotului şi a oricărei persoane care se află sub avionul care se prăbuşeşte".

Moldovan a recunoscut că a cumpărat laserul de pe eBay, în schimbul sumei de patru lire sterline (4,7 euro).

Antena3.ro

×
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close