Românul care era să doboare un avion cu un laser, condamnat la închisoare, în Marea Britanie

17 Sep 2010   •   12:15
Românul care era să doboare un avion cu un laser, condamnat la închisoare, în Marea Britanie Foto: trendygadget.com

Un imigrant român a fost condamnat joi la patru luni de închisoare, pentru că a îndreptat lumina unui laser înspre pilotul unui avion de vânătoare care efectua o manevră de zbor dificilă, relatează Daily Express, în ediţia electronică de vineri.

Radu Moldovan, angajat la o fermă agricolă din Marea Britanie, a fost reţinut de poliţie în luna august, pentru că a orientat lumina unui laser în direcţia pilotului avionului militar de tip Tornado, în timp ce acesta executa o aterizare nocturnă cu risc sporit.

Sistemul de navigaţie al avionului a marcat coordonatele sursei acestui laser, iar informaţia a fost transmisă poliţiei. Moldovan a fost prins la ferma Cairnie, de lângă Cupar, Fife, unde lucra la culesul de fructe, potrivit The Sun.

Justiţia din Marea Britanie "nu poate tolera astfel de abuzuri", a declarat şeriful Charles Macnair, citat de Daily Express.

"Folosirea laserelor este în creştere. Din fericire, până în prezent nu a existat niciun accident provocat de un laser, dar acest lucru pare să se datoreze mai curând norocului. Distragerea atenţiei oricărui pilot, mai ales a unui pilot care conduce un avion rapid, poate duce foarte uşor la un accident", cu "perspectiva îngrozitoare a morţii sau rănirii pilotului, copilotului şi a oricărei persoane care se află sub avionul care se prăbuşeşte".

Moldovan a recunoscut că a cumpărat laserul de pe eBay, în schimbul sumei de patru lire sterline (4,7 euro).

Antena3.ro

Parteneri
x close