Antena 3 CNN Externe Românul ucis în Afganistan, angajat civil. ONU: Ar putea fi mai mult de 20 de victime

Românul ucis în Afganistan, angajat civil. ONU: Ar putea fi mai mult de 20 de victime

Românul ucis în Afganistan, angajat civil. ONU: Ar putea fi mai mult de 20 de victime
Sursa foto: Foto: article.wn.com
01 Apr 2011   •   19:02
Update 21.11 - Oficiali ONU spun că numărul victimelor ar putea fi mai mare de 20. Ministerul român al Afacerilor Externe spune că este posibil ca un român să fie printre victimele atentatului din Afganistan.

Potrivit armatei norvegiene, şi un ofiţer de-al lor ar fi fost ucis în atacul comis vineri de manifestanţi asupra birourilor ONU din Mazar-i-Sharif, în Afganistan, transmite AFP.

Update 20.00
- Românul care ar fi decedat în Afganistan este angajat civil al ONU, cu statut de funcţionar internaţional, au declarat surse oficiale, pentru Mediafax. Persoana respectivă nu este angajat al niciunei instituţii din România.

"Conform informaţiilor preliminare, printre victimele atacului barbar de la Mazar-i-Sharif s-ar putea afla şi un cetăţean român", a declarat, vineri, Doris Mircea, director general de comunicare în MAE.

Update 19.54
- Cel puţin opt angajaţi ai ONU au fost ucişi vineri, iar doi dintre morţi au fost decapitaţi, în cel mai periculos asalt care a vizat sediul ONU în Afganistan, a spus purtătorul de cuvânt al poliţiei pentru regiunea de nord, Mohammad Ahmadzai, transmite Huffington Post.

Peste o mie de protestatari au ieşit pe străzile oraşului după rugăciunile de vineri, pentru a denunţa arderea Coranului de către un pastor din SUA. Deşi paşnici la început, după două-trei ore de violenţă, a început atacul. Poliţia a tras focuri în aer într-o încercare nereuşită de a controla mulţimea.

Un purtător de cuvânt al ONU a confirmat decesele, dar a refuzat să comenteze cu privire la numărul de morţi sau naţionalitatea acestora, spunând că informaţiile nu sunt încă sigure.


Zece angajaţi ai Organizaţiei Naţiunilor Unite, printre care se află şi români, au fost omorâţi, vineri, în Afganistan, în urma unui atac asupra sediului ONU din Mazar-i-Sharif, informează AFP.

Printre cei zece morţi din atentatul produs la biroul ONU din Afganistan se află personal din Norvegia, Suedia şi România, transmite Channel 4 în ediţia on-line.

"Zece angajaţi ai ONU au fost ucişi de manifestanţi", a declarat Lal Mohammad Ahamdzai, un purtător de cuvânt al poliţiei din Mazar-i-Sharif.

Atacul din nordul Afganistanului a fost declanşat de manifestanţi care protestau faţă de incendierea recentă a Coranului în SUA.

În luna martie, un pastor integrist american a ars public Coranul, în Florida, după ce în prealabil ameninţase cu această intenţie a sa.


×
Subiecte în articol: romani atentat Afganistan morti
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close