Antena 3 CNN Externe Românul ucis în Bolivia, un luptător pasionat de muzică, desen şi poezie (FOTO şi VIDEO)

Românul ucis în Bolivia, un luptător pasionat de muzică, desen şi poezie (FOTO şi VIDEO)

Românul ucis în Bolivia, un luptător pasionat de muzică, desen şi poezie (FOTO şi VIDEO)
Sursa foto: Arpad Magyarosi
23 Apr 2009   •   12:24

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, zilele trecute, că printre bărbaţii ucişi pentru o presupusă lovitură de stat în Bolivia se numără şi un român cu numele de Arpad Magyarosi. Cei trei bărbaţi au fost împuşcaţi săptămâna trecută, la un hotel din Santa Cruz, de către o unitate de elită boliviană.

Autorităţile susţineau că victimele, împreună cu alţi doi arestaţi, doreau să îl asasineze pe Morales şi pe vicepreşedintele Alvaro Garcia.

Cei care l-au cunoscut pe Arpad Magyarosi îl descriu pe acesta ca fiind un luptător. Potrivit celor de la Evenimentul Zilei, românul ucis în Bolivia era unul dintre fondatorii mişcării paramilitare Legiunea Secuiască.

Născut în Târgu-Mureş, Magyarosi, în vârstă de 28 de ani, şi-a început studiile în România, la Sovata, şi le-a continuat în Ungaria, la Debrecen, apoi la Kecskemet şi la Budapesta. Conform site-ului său personal, era pasionat de muzică, desen şi poezie.




Rudele lui Arpad îşi amintesc puţine lucruri despre acesta. ?A fost aici în 2008, prin iulie sau august. Şi-a făcut buletinul şi paşaportul şi a plecat. De atunci, nu l-am mai văzut. Nu ştiu ce s-a întâmplat după aceea. Nu mi-a spus nimic?, a declarat, pentru sursa citată, bunica românului ucis.

Unchiul acestuia din partea mamei susţine că nu a mai vorbit cu nepotul său de aproape 17 ani.

"Arpad nu era un tânăr agresiv. Îi plăcea mult muzica. Mamei lui îi plăcea distracţia şi şi-a neglijat copiii. Nu mă mir că băiatul a intrat într-o gaşcă extremistă?, a declarat acesta.




Potrivit publicaţiei ?Magyar Hirlop?, Arpad Magyarosi îşi dorea să revină în România. Într-un interviu acordat cotidianului maghiar, o prietenă apropiată a lui Arpad a vorbit despre acuzaţiile aduse acestuia.

Tânara susţine că românul ucis nu ştia foarte multe lucruri despre arme şi că nici nu îşi făcuse stagiul militar.

"Nu pot să cred că s-a pregătit să-l asasineze pe Morales", a declarat aceasta, citată de Evenimentul Zilei.

Totodată, tânara susţine că Arpad Magyarosi nu plănuia să rămână definitiv în America de Sud.

?Înainte să plece, spunea că nu e genul de om căruia să-i ajungă o viaţă cu un serviciu monoton de opt ore zilnic, decenii la rând. Era nemulţumit de viaţa lui în Ungaria, voia să plece în lume, să călătorească şi apoi să se întoarcă să se aşeze la casa lui (...) Arpad nu a plănuit să rămână pe viaţă în America de Sud. Din contră. Voia o familie, o soţie şi mai mulţi copii. Ceea ce-şi dorea cel mai mult era să se întoarcă acasă, în România. Transilvania îi lipsea enorm?, a mai declarat aceasta.




Apropiaţii lui Arpad Magyarosi au publicat, în memoria acestuia, o serie de imagini care surprind personalitatea românului ucis.



Sursă Foto: magyarosiarpad.hu

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Bolivia ucis roman evo morales
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close