Antena 3 CNN Externe Romii botoşăneni din "Vietnam", subiect de documentar în Italia

Romii botoşăneni din "Vietnam", subiect de documentar în Italia

Romii botoşăneni din "Vietnam", subiect de documentar în Italia
Sursa foto: Foto: serviziopubblico.it
08 Apr 2015   •   08:55

Un nou documentar despre romii din România a fost realizat de o televiziune din Italia. Reporterii au mers la Botoşani, în cartierul supranumit "Vietnam".

Este o zonă extrem de săracă, unde zeci de familii de romi trăiesc în mizerie, scriu jurnaliştii. Iar mulţi dintre aceştia ajung în Italia, la cerşit.

Reportajul, intitulat "Din Milano în România - călătorie printre ţiganii din Botoşani", prezintă viaţa romilor din ţara noastră, susţin jurnaliştii de la Servizio Pubblico. Echipa de filmare a mers în cartierul supranumit "Vietnam" de la periferia Botoşaniului, unde locuiesc zeci de familii de romi.

În imaginile surprinse la Botoşani, zeci de copii îmbrăcaţi sărăcăcios le cer de mâncare jurnaliştilor italieni. Părinţii spun că nu au nicio sursă de venit, aşa că nu au ce să îşi hrănească familiile. 

Mulţi dintre romii care au vorbit cu reporterii spun că au fost în Italia, unde şi-au câştigat pâinea cerşind. Aţii speră să ajungă la Roma, Milano sau Florenţa unde, spun ei, se pot face foarte mulţi bani fără să muncească.

Reportajul a declanşat ample dezbateri pe platformele de socializare, în Italia.

 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close