Antena 3 CNN Externe Romii care comit delicte în Franţa vor fi repatriaţi în România

Romii care comit delicte în Franţa vor fi repatriaţi în România

Romii care comit delicte în Franţa vor fi repatriaţi în România
Sursa foto: Foto: Intact Images
29 Iul 2010   •   12:13

Guvernul de la Paris a decis, în urma unei şedinţe convocate de preşedintele Sarkozy la Palatul Elysee, ca romii care comit delicte în Franţa să fie repatriaţi în România. Autorităţile franceze au anunţat şi că vor demola jumătate din taberele de nomazi în încercarea de a diminua din problemele cu care se confruntă.

Ministrul francez al internelor a anunţat măsurile pe care intenţionează să le ia Franţa împotriva romilor după reuniunea de la Palatul Elysee. Pe lângă demolarea a jumătate din taberele de romi, autorităţile de la Paris se gândesc să îi retrimită pe romi în ţările de origine.

"Vom trece la repatrierea imediată a romilor care au comis delicte sau fraude spre Bulgaria sau România, a anunţat ministrul francez de Interne.

Măsurile luate de Guvernul de la Paris vin după ce, zielele trecute, Secretarul de Stat francez pentru Afaceri Europene a avertizat că aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen ar putea fi suspendată din cauza problemei romilor. În plus, oficialul a acuzat guvernul de la Bucureşti că nu a făcut nimic din ce a promis şi cheltuieşte nejustificat banii daţi de Uniunea Europeană.

În replică, de la Bucureşti, premierul Boc a spus că problema romilor este o obligaţie comună a României şi a celorlalte ţări europene, iar aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen nu va fi afectată.

Întregul scandal a început în urmă cu aproape două săptămâni. Atunci, un sediu al jandarmeriei a fost atacat şi vandalizat după ce doi agenţi au omorât un tânăr rom. În Franţa trăies aproximativ 15 mii de cetăţeni de etnie rromă. Numărul lor este în creştere, iar majoritatea provin din România.

Antena 3


×
Subiecte în articol: romi repatriere Franta paris România
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close