Antena 3 Externe Romii din Italia ar putea fi trimişi în ţară. Cum reacţionează Dorin Cioabă

Romii din Italia ar putea fi trimişi în ţară. Cum reacţionează Dorin Cioabă

19 Iun 2018   •   15:27
Romii din Italia ar putea fi trimişi în ţară. Cum reacţionează Dorin Cioabă
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3

Scandal în Italia pe tema romilor. Ministrul de Interne Matteo Salvini a şocat Europa după ce a anunțat un recensământ al romilor din Italia, pentru a-i expulza pe cei care n-au cetăţenie. ''În ceea ce îi priveşte pe romii italieni, din păcate, trebuie să îi păstrăm. De asemenea, a declarat că va face un acod cu România, Tunisia şi Albania pentru transferul în penitenciare româneşti a deţinuţilor romi din aceste ţări'', a declarat Salvini.

Declaraţia rasistă a şocat şi colegi ai acestuia, care au încercat să dezmintă proiectul unui astfel de recensământ.

Dorin Cioabă, regele internaţional al Romilor spune că nu va permite ca acest lucru să se întâmple şi va discuta chiar mâine la Parlamentul European despre acest subiect. ''Fiecare persoană este liberă să îşi aleagă domiciliul şi să stea unde doreşte. Este o mare discriminare (...) O să îi punem în vedere guvernului italian să dea dezminiţire sau să regândească această strategie, pentru că altfel vom depune o sesizare la Consiliul Europei'', a spus Dorin Cioabă.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close