Antena 3 CNN Externe Romii izgoniţi din Franţa nu sunt bineveniţi în Italia

Romii izgoniţi din Franţa nu sunt bineveniţi în Italia

Romii izgoniţi din Franţa nu sunt bineveniţi în Italia
Sursa foto: Foto: Intact Images
01 Sep 2010   •   16:37

Şi italienii le-au pus gând rău romilor. Oficialii de la Roma spun că romii izgoniţi din Franţa nu sunt bineveniţi în Peninsulă. În plus, primarul capitalei italiene a anunţat că peste 200 de tabere ilegale vor fi demolate în următoarea săptămână.

Romii izgoniţi din Franţa au parte de veşti tot mai proaste. Autorităţile italiene îi avertizează că nu sunt bineveniţi în Peninsulă.

?Am pus la punct un plan de desfiinţare progresivă a aşezămintelor ilegale. Le vom oferi cazare tuturor persoanelor care au nevoie?, a declarat Gianni Alemanno, primar Roma.

200 de tabere ilegale vor fi desfiinţate în următoarele zile, spre disperarea celor peste 2.000 de persoane care se văd rămase fără un acoperiş deasupra capului.

Cu toate că primarul spune că nu va urma exemplul francezilor şi nu-i va expulza decât pe imigranţii care comit infracţiuni, cei vizaţi se simt ameninţaţi.

?Nu suntem, cu toţii, la fel. Există oameni buni, şi oameni răi. Aşa cum sunt şi italienii?, spune unul dintre romi.

Decizia autorităţilor italiene vine la patru zile după ce un copil de trei ani de origine romă a murit în urma unui incendiu izbucnit într-o tabără ilegală de la periferia Romei. Bookmark.

Antena 3

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close