Antena 3 CNN Externe Rudele tânărului decedat în timpul protestelor de la Chişinău acceptă deshumarea acestuia

Rudele tânărului decedat în timpul protestelor de la Chişinău acceptă deshumarea acestuia

Rudele tânărului decedat în timpul protestelor de la Chişinău acceptă deshumarea acestuia
Sursa foto: tineri
16 Apr 2009   •   16:39

Familia tânărului decedat în timpul protestelor de la Chişinău, în cursul nopţii de 7 spre 8 aprilie, au acceptat deshumarea cadavrului. Trupul tânărului va fi examinat în prezenţa experţilor internaţionali, anunţă Vlad Filat, liderul Partidului Liberal-Democrat.

"Autorităţile şi-au exprimat disponibilitatea acceptării unui expert internaţional, dar Valeriu Boboc a fost înmormântat rapid. De aceea, părinţii tănărului au acceptat deshumarea în scopul aflării cauzei morţii", a explicat Filat, potrivit Mediafax.

Cadavrul tânărului a fost găsit în noaptea de 7 aprilie aruncat în curtea unui spital din Chişinău. Martorii spun că trupul tânărului a fost aruncat dintr-o maşină albă ce aparţinea Ministerului Afacerilor Interne Moldovean.

Părinţii acestuia au fost anunţaţi în dimineaţa zilei de 8 aprilie. Medicii care au anunţat decesul le-au spus părinţilor că tânărul ar fi murit electrocutat.

Declaraţia acestora nu a fost însă confirmată de tatăl băiatului care susţine că fiul său avea răni multiple şi urme de violenţă.

În plus, mama tânărului susţine că acesta nu avea acte la el, astfel că nu înţelege cum de au fost anunţaţi chiar a doua zi despre moartea acestuia.

Certificatul de deces arată că moartea tânărului a survenit în urma unei traume la nivelul toracelui. Nu este singurul caz prezentat de presa din Republica Moldova.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: proteste Chisinau Republica Moldova
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close