Antena 3 CNN Externe Ce îi motivează pe ruși să atace orașul Mariupol. Vicepremierul Ucrainei: Este ”o răzbunare personală” a lui Putin

Ce îi motivează pe ruși să atace orașul Mariupol. Vicepremierul Ucrainei: Este ”o răzbunare personală” a lui Putin

Vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk a declarat că bombardarea intensă a orașului Mariupol de către forțele ruse este o răzbunare personală a preşedintelui Vladimir Putin pentru eșecul de a cuceri oraşul în 2014, când Rusia a anexat peninsula Crimeea.

Ce îi motivează pe ruși să atace orașul Mariupol. Vicepremierul Ucrainei:  Este ”o răzbunare personală” a lui Putin
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    21 Mar 2022   •   21:34

„Cred că Putin se răzbună personal asupra locuitorilor din Mariupol, după eşecul său de a prelua oraşul în 2014. Este o pedeapsă colectivă pentru refuzul lor de rămâne sub tutela rusă”, a declarat ea pentru cotidianul francez Libération.

„Dacă Putin ar fi vrut, culoarul umanitar de la Mariupol ar fi deja deschis. Ruşii distrug spitalele, teatrul care găzduia oamenii strămutaţi, (...) moscheea, bisericile, nimic nu îi opreşte”, susţine oficialul ucrainean.

Ucraina a respins apelurile Rusiei, înainte luni, de a preda oraşul portuar Mariupol.

„Nu va exista nicio predare, nicio depunere a armelor”, a declarat viceprim-ministrul Irina Vereşciuk pentru Ukraîinska Pravda la primele ore ale zilei de luni.

Rusia a cerut trupelor ucrainene de la Mariupol să depună armele şi să părăsească oraşul luni dimineaţă şi a spus că va fi creat un coridor care va funcţiona timp de două ore dimineaţa potrivit unei declaraţii făcute de generalul-maior Mihail Mizinţev pentru agenţia de presă rusă TASS.

David Petraeus, fost șef al CIA, a remarcat, într-o intervenție la CNN, că orașul Mariupol ”este primul loc unde rușii vor trebui să ducă o luptă urbană serioasă”:

„Mariupolul nu a căzut încă. Nu mai există mâncare, combustibili, apă, orice în afară de suflet. Ucrainenii luptă încă foarte intens. Ăsta este primul loc unde rușii vor trebui să ducă o luptă urbană serioasă. Trebuie să meargă din clădire în clădire, fiecare cameră trebuie curățată în acest tip de operațiune. Şi află că este foarte solicitantă pentru soldați şi consumă rezervele şi forțele pe care le ai.

Rețineți că toată lumea spune că rușii au 200.000 de soldați, ucrainenii au 100.000. Nu e așa. Ucrainenii au aproximativ 100.000 de soldați plus toţi adulții din ţară, care toţi îşi doresc să pună mâna pe arme sau să ajute cumva, fie că e vorba de bruierea semnalelor radio sau să îi sune pe ruși şi să le spună "știți cât de prost merge pentru voi". Deci toată lumea este implicată. Problema este că aici efectiv mor de foame. Acesta este un asediu. Asta fac rușii aici. Iar cât vor rezista este foarte important. Pentru că dacă se vor preda, aceste forțe vor fi libere să meargă înspre nord.”

 

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia Mariupol
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close