Antena 3 CNN Externe Armata rusă a lovit Harkov cu rachete Iskander lansate din Belgorod | Trupele Moscovei, la câțiva kilometri de al doilea cel mai mare oraș din Ucraina

Armata rusă a lovit Harkov cu rachete Iskander lansate din Belgorod | Trupele Moscovei, la câțiva kilometri de al doilea cel mai mare oraș din Ucraina

Noi explozii consecutive unor tiruri rusești de artilerie au fost semnalate în doilea cel mai mare oraș din Ucraina.

Armata rusă a lovit Harkov cu rachete Iskander lansate din Belgorod | Trupele Moscovei, la câțiva kilometri de al doilea cel mai mare oraș din Ucraina
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Iun 2022   •   13:40

Miercuri dimineață, sirenele de raid aerian au sunat din nou, panicând populația.

"Ieri noaptea, la ora 23, rușii au lovit cu două rachete balistice de tip Iskander. Acestea au fost lansate din orașul Belgorod din Rusia, care se află la 80 de kilometri de la Harkov.

Potrivit experților, sistemul antiaerian ucrainean nu este capabil să intercepteze acest tip de rachete.

Conform informațiilor furnizate de autoritățile locale, au fost au fost distruse două obiective de infrastructură militară.Deflagrațiile au fost atât de puternice, încât s-au auzit și s-au resimț în întreaga regiune.

Harkov este acum un oraș aproape abandonat. Alarmele aeriene răsună aproape fără răgaz.

Corespondent Antena 3: "Rușii, la 20 de kilometri de Harkov"

De exemplu, între ultima și penultima alarmă a fost un interval de doar trei minute. Ieri au fost raportate 5 explozii pe parcursul zilei, soldate cu 2 morți și 5 răniți.

Cel mai grav este că rușii atacă infrastructura civilă. Agresorii au șters de pe fața pământului mai multe sate din regiunea Harkov, care în luna mai fuseseră eliberate de combatanții ucrainieni.

Trupele rușilor se află doar la 20 de kilometri de la Harkov, ceea ce denotă că se pregătește un nou sediu.

Totul depinde de cum va evolua situația pe linia frontului din Donbas, susțin militarii ucrainieni", a transmis corespondentul Antena 3 Dumitru Garcaliuc.

×
Subiecte în articol: Harkov Iskander
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close