Antena 3 CNN Externe Rușii incendiază comisariatele militare pentru a nu fi luați la război

Rușii incendiază comisariatele militare pentru a nu fi luați la război

Mai multe atacuri cu sticle incendiare asupra comisariatelor militare din Rusia au avut loc pe parcursul acestei luni.

Rușii incendiază comisariatele militare pentru a nu fi luați la război
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Mai 2022   •   10:55

Situația este semnalată de Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), care menționează că atacurile cu cocktailuri Molotov reprezintă, probabil, un protest față de mobilizarea nedeclarată a populației apte de luptă pentru frontul din Ucraina.

Conform ISW, presa rusă și canalele locale Telegram au relatat acte intenționate de incendiere a comisariatelor militare în Omsk, Volgograd, regiunea Ryazan și districtul autonom Hantî-Mansi, între 4 mai și 18 mai.

Oleksii Gromov, adjunctul șefului operațiunilor principale din cadrul Statului Major General, a declarat că au existat în total cel puțin 12 cazuri de incendiere deliberată a comisariatelor militare, dintre care cinci au avut loc săptămâna trecută.

Autoritățile au prins în flagrant doi tineri de 16 ani într-o localitate din regiunea Moscova, fapt ce arată că cetățenii ruși sunt probabil responsabili pentru atacurile asupra comisariatelor militare.

The Guardian amintește că, de la începutul războiului  în Ucraina, au existat multe relatări privind moralul slab în rândurile forțelor ruse.

Unii combatanți și-au abandonat echipamentul și au fugit, iar alții au refuzat să lupte.
 

×
Subiecte în articol: Rusia comisariate militare razboi ISW
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close