Antena 3 CNN Externe Rușii au adus delfinii de luptă în Marea Negră și atacă pe toată linia. Putin vrea control total în Donețk și Lugansk

Rușii au adus delfinii de luptă în Marea Negră și atacă pe toată linia. Putin vrea control total în Donețk și Lugansk

Este cea de-a 64-a zi de război în Ucraina. Armata rusă a adus delfini antrenaţi pentru război, în Marea Neagră, iar soldaţii Moscovei continuă atacurile pe toată linia frontului. Vladimir Putin vrea cu orice preţ să preia controlul total asupra regiunilor Donețk și Lugansk.

Rușii au adus delfinii de luptă în Marea Negră și atacă pe toată linia. Putin vrea control total în Donețk și Lugansk
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    28 Apr 2022   •   11:07

Armata rusă și-a intensificat ofensiva în Donbas. Ieri a anunţat că a bombardat 59 de obiective.

Ministerul rus al Apărării a precizat că au fost distruse mai multe depozite din Zaporojie, în care se aflau cantităţi mari de arme și muniții, furnizate Ucrainei de Statele Unite și de țările europene.

Guvernatorul regiunii a negat, însă, că vreun depozit de arme sau muniție ar fi fost distrus de rachetele ruseşti.

Armata ucraineană a recunoscut, însă, progresele rusești în est, în regiunile Harkov și în Donbas.

De altfel, şi ministrul ucrainean al Apărării, Oleksiy Reznikov, a spus că se așteaptă la săptămâni extrem de grele, după ce armata rusă a acumulat forțe importante pentru o ofensivă majoră în est.

Ucrainenii anunţă că în ultimele 24 de ore au distrus un avion rusesc, 6 drone, 5 tancuri, un sistem de artilerie, 22 de unități blindate, o mașină și o instalație de zenit.

Au apărut totodată informaţii potrivit cărora Rusia foloseşte delfini militari antrenați la baza sa navală din Marea Neagră, pentru a-și proteja flota de un atac subacvatic, anunţă Institutul Naval al Statelor Unite, după ce a analizat noi imagini din satelit ale bazei navale ruseşti de la Sevastopol.

Între timp, Secretarul general al ONU Îşi continuă vizita în Ucraina. Antonio Guterres va vizita astăzi localitățile Boucha, Irpin și Borodianka, de lângă kiev.

Ministrul britanic de externe a cerut ca mai multe arme grele și avioane să fie livrate Ucrainei, iar Vladimir Putin a avertizat din nou împotriva oricărei intervenții externe în conflictul din Ucraina, promițând un răspuns "rapid și feroce".

Parlamentarii canadieni au votat în unanimitate cA atacurile Rusiei din Ucraina să fie declarate genocid, precizând că există dovezi clare de crime împotriva umanităţii.

Nu în ultimul rând, Rusia a fost suspendată din Organizația Mondială a Turismului, care consideră că invazia în Ucraina este contrară "valorilor" organizației.

×
Subiecte în articol: Marea Neagrã delfini donetk Lugansk
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close