Antena 3 CNN Externe Rușii au încărcat o rachetă nucleară Yars într-un lansator și au publicat imaginile

Rușii au încărcat o rachetă nucleară Yars într-un lansator și au publicat imaginile

Armata rusă a publicat imagini cu operațiunea de încărcare a unei rachete balistice intercontinentale într-un lansator.

Rușii au încărcat o rachetă nucleară Yars într-un lansator și au publicat imaginile
Sursa foto: Twitter / Ministerul rus al Apărării
de Adrian Iclozan    |    15 Dec 2022   •   12:25

Scena s-a desfășurat în regiunea Kaluga și vine înainte de evenimentul dedicat forțelor strategice ruse care gestionează rachetele nucleare.

De asemenea, operațiunea are loc la scurt timp după ce administrația Biden a spus că analizează posibilitatea de a trimite în Ucraina sisteme de apărare anti-rachetă "Patriot".

"Importanța acestei operațiuni constă în faptul că racheta va fi în serviciul de luptă, conform planului. Țara va primi o nouă unitate cu încărcătură nucleară, care ne va permite să rezolvăm orice sarcini la nivel strategic", a declarat Alexei Sokolov, comandant al formațiunii de rachete Kozelsky.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Racheta RS-24 "Yars", scurtă fișă tehnică

RS-24 "Yars" este o rachetă balistică intercontinentală echipată cu încărcătură termonucleară, care a fost testată prima dată pe 29 mai 2007.

Este o variantă modificată a rachetei balistice intercontinentale Topol-M.

Principala modificare este capabilitatea de a transporta încărcături nucleare multiple, care pot fi operate independent spre ținte diferite.

Se presupune că fiecare rachetă Yars poate transporta patru încărcături ce pot fi dirijate independent.

Are o lungime de 23 de metri, un diametru de doi metri și o masă de 49,6 tone.

Este propulsată de un motor cu combustibil solid, care îi permite să atingă o viteză maximă de 24.500 de kilometri pe oră (de peste 20 de ori viteza sunetului).

Raza operațională este de 11.000 kilometri iar precizia, de 150 de metri.

Rușii avertizează cu "consecințe imprevizibile" dacă Ucraina primește sisteme "Patriot"

Orice transport de rachete americane "Patriot" în Ucraina ar putea duce la "consecințe imprevizibile" și ar putea amenința securitatea globală, a transmis Ambasada Rusiei la Washington într-un comunicat.

Anunțul ambasadei ruse vine după ce presa internațională a relatat că Administrația Biden finalizează planurile de a trimite în Ucraina aceste sisteme avansate de apărare aeriană cu rază lungă, pentru a ajuta țara să contracareze atacurile Moscovei.

"Dacă acest lucru se confirmă, vom asista la încă un pas provocator al administrației americane, care poate duce la consecințe imprevizibile", se arată în documentul citat.

Ambasada rusă mai susține că livrările continue de arme către Ucraina nu vor face decât să întărească "sentimentul de impunitate al regimului Zelenski" și să-l împingă spre "noi crime împotriva civililor” în cele patru regiuni ucrainene pe care Rusia le-a anexat la finele lunii septembrie, în urma unor referendumuri denunțate drept "farse" de Kiev și de aliații săi occidentali.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că orice rachetă Patriot trimisă în Ucraina devine "țintă legitimă" pentru forțele ruse.

×
Subiecte în articol: Yars nuclear Kaluga
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close