Antena 3 CNN Externe Ce fac rușii în timp ce Ucraina anunță că vrea să strângă o armată de un milion de oameni | Mesajul unei femei din Harkov pentru Vladimir Putin

Ce fac rușii în timp ce Ucraina anunță că vrea să strângă o armată de un milion de oameni | Mesajul unei femei din Harkov pentru Vladimir Putin

Armata rusă a continuat în ultimele ore atacurile cu rachete în Ucraina iar patru dintre proiectile au fost lansate asupra regiunii Odesa.

Ce fac rușii în timp ce Ucraina anunță că vrea să strângă o armată de un milion de oameni | Mesajul unei femei din Harkov pentru Vladimir Putin
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Iul 2022   •   08:58

Aici, o clădire a fost lovită, dar nu există deocamdată informații despre victime.

Alte aproape 80 de explozii au fost înregistrate și în teritoriile de frontieră.

În Harkov, al doilea mare oraș din Ucraina, tirurile ruse au atins o clădire rezidențială și au ucis cel puțin trei oameni, alți peste 30 fiind răniți.

Printre persoanele rănite se află si doi copii, de patru și 16 ani, comunică autoritățile locale. 

"Stăteam de vorbă cu soția mea. Apoi am auzit o bubuitură. Nu am înțeles ce s-a întâmplat. Au fost două lovituri, două sau trei. Mi-am recăpătat conștiința la subsol. Oamenii m-au cărat acolo. Mi-au acordat primul ajutor", povestește un bărbat care a supraviețuit.

După acest bombardament, o bătrână din Harkov i-a trimis un mesaj prin intermediul ziariștilor președintelui rus:

Zelenski: "Criminalii naziști sunt prinși și la 100 de ani, dar noi nu vrem să așteptăm atât"

"Putin, ești un nenorocit. Ce ai făcut? Sunt oameni bătrâni aici și le faci lucruri atât de rele. O să arzi în iad împreună cu oamenii tăi!"

Președintele Ucrainei a reacționat, la rândul său, la acest atac al rușilor.

"Criminalii naziști sunt găsiți și aduși în fața justiției chiar și atunci când au 90 sau 100 de ani. Sunt prinși în toată lumea. Desigur, nu vrem să așteptăm atât de mult. Dar dau acest exemplu pentru a arăta că pedeapsa este inevitabilă pentru fiecare ucigaș rus. Pentru absolut toată lumea", a anticipat Zelenski.

Foto: Ruinele Universității Pedagogice Skovoroda din Harkov după un atac rusesc cu rachete, iulie 2022

×
Subiecte în articol: Odesa Harkov bombardament Rusia Ucraina
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close