Antena 3 CNN Externe Rusia: 14 morţi în urma ciocnirii unui microbuz cu un camion de mare tonaj

Rusia: 14 morţi în urma ciocnirii unui microbuz cu un camion de mare tonaj

Rusia: 14 morţi în urma ciocnirii unui microbuz cu un camion de mare tonaj
Sursa foto: Foto: Pixabay.ciom
16 Noi 2017   •   23:54

În total, 14 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte cinci au fost rănite în urma ciocnirii unui microbuz cu un camion de mare tonaj în Republica rusă Mari El, la 600 de kilometri est de Moscova, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP.

Accidentul a avut loc în localitatea Vizim'yary, în apropierea Fluviului Volga, când un microbuz cu o capacitate de 20 de locuri a lovit un autovehicul de mare tonaj care transporta trunchiuri de copaci.

"Numărul total al morţilor este de 14 persoane", a informat Ministerul local pentru Situaţii de Urgenţă, citat de agenţiile ruse de presă, adăugând că cinci răniţi au fost internaţi în spital.

În momentul accidentului, era întuneric şi ningea puternic, potrivit Ministerului de Interne al Republicii Mari El.

"Şoferul a încercat o manevră de depăşire. A intrat pe contrasens, nu a avut timp să îşi termine manevra şi a lovit un autovehicul de mare tonaj care transporta cel puţin 40 de trunchiuri. Şocul a fost violent", a declarat liderul acestei regiune ruse, Aleskandr Evstifeiev, pentru postul de televiziune Russia 24.

Şoferul microbuzului face parte dintre persoanele decedate, printre care şi un copil.

Rusia rămâne una din primele ţări din lume în ce priveşte numărul deceselor în accidente pe şosele, în special din cauza alcoolismului, a deteriorării infrastructurii rutiere şi a nerespectării regulilor de circulaţie.

În 2016, peste 20.000 de persoane au murit în astfel de accidente, mai scrie AFP.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: morti accident microbuz
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close