Antena 3 CNN Externe Rusia a anunţat că vrea să trimită un al doilea convoi umanitar în Ucraina

Rusia a anunţat că vrea să trimită un al doilea convoi umanitar în Ucraina

Rusia a anunţat că vrea să trimită un al doilea convoi umanitar în Ucraina
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    25 Aug 2014   •   11:35
Rusia a anunţat Ucraina că intenţionează să trimită un nou convoi umanitar pe teritoriul ucrainean, a declarat, luni, ministrul de Externe rus Serghei Lavrov, la Moscova, informează Reuters, potrivit Agerpres.
 
Anunţul vine după ce Kievul şi Occidentul au criticat Moscova pentru trimiterea unui prim convoi umanitar la sfârşitul săptămânii trecute fără autorizaţie din partea oficialităţilor ucrainene şi fără escortă de la Crucea Roşie, aşa cum era stabilit iniţial.
 
"Am transmis ieri (duminică) o notă oficială Ministerului ucrainean al Afacerilor Externe indicând intenţia noastră de a trimite un nou convoi umanitar", a declarat ministrul rus, într-o conferinţă de presă.
 
Şeful diplomaţiei ruse a precizat că partea rusă a propus o listă de încărcături ce vor fi trimise, exprimându-şi speranţa că noul convoi cu ajutoare umanitare va circula pe acelaşi traseu şi îndemnând autorităţile ucrainene să coopereze pentru facilitarea de noi convoaie umanitare.
 
De asemenea, Serghei Lavrov a anunţat că toate camioanele primului convoi umanitar s-au întors luni în Rusia, iar în Lugansk va începe distribuirea alimentelor.
 
Sâmbătă, toate camioanele convoiului rus trimis în Ucraina au revenit pe teritoriul Rusiei, a anunţat Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE). 
 
Ministerul rus de Externe a confirmat că cele 220 de camioane ale convoiului umanitar au revenit pe teritoriul Rusiei.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close