Antena 3 CNN Externe Rusia a aprobat primul medicament împotriva COVID-19, care va fi disponibil în farmacii. Când va ajunge pe rafturi

Rusia a aprobat primul medicament împotriva COVID-19, care va fi disponibil în farmacii. Când va ajunge pe rafturi

Rusia a aprobat primul medicament împotriva COVID-19, Coronavir, care va fi diponibil în farmacii în baza unei rețete medicale. Un al doilea medicament împotriva coronaviruslui, Avifavir, va ajunge pe rafturi în luna mai.

Rusia a aprobat primul medicament împotriva COVID-19, care va fi disponibil în farmacii. Când va ajunge pe rafturi
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    18 Sep 2020   •   20:10

Ambele tratamente se bazează pe medicamentul favipiravir, care a fost creat în Japonia şi este utilizat pentru infecțiile virale. Anunţul venit din partea R-Pharm este un alt pas pe care țara îl face pentru a prelua conducerea globală în cursa împotriva virusului.

Rusia exportă deja teste COVID-19 şi a încheiat mai multe înţelegeri internaţionale pentru a vinde vaccinul Sputnik-V, primul vaccin din lume împotriva coronavirusului. 

Compania R-Pharm a declarat că a primit aprobare pentru Coronavir după studiile clinice din fază III, care au implicat 168 de pacienţi cu COVID-19. Medicamentul a fost aprobat pentru prima dată în spital pentru a trata COVID-19 în iulie, a arătat un raport guvernamental.

R-Pharm a început deja discuţiile cu farmaciile din Rusia pentru comenzi, a spus purtătorul de cuvânt al companiei. Medicamentul este produs la unitatea R-Pharm din Yaroslavl, la aproximativ 300 km nord-est de Moscova.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: vaccin coronavirus Rusia
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close