Antena 3 CNN Externe Rusia a blocat o rezoluţie ONU care condamna raidurile aeriene siriene din Alep

Rusia a blocat o rezoluţie ONU care condamna raidurile aeriene siriene din Alep

Rusia a blocat o rezoluţie ONU care condamna raidurile aeriene siriene din Alep
09 Ian 2014   •   14:39

Rusia şi-a exercitat dreptul de veto şi a blocat rezoluţia ONU, iniţiată de Marea Britanie, care condamna atacurile aeriene din Alep, efectuate de forţele guvernamentale siriene.

Un reprezentant al Naţiunilor Unite, citat de AFP, a declarat că delegaţia rusă a introdus mai multe amendamente în agenda de lucru privind propunerea Marii Britanii de a sancţiona drastic raidurile aeriene întreprinse de armata fidelă regimului Bashar Al-Assad.
Mai precis, oficialii ruşi au scos efectiv paragraful din documentul care menţiona ce s-a întâmplat în Alep, oraş cunoscut ca bastion al rebelilor. Drept urmare, membrii Consiliului de Securitate nu au reuşit să stabilească textul final al declaraţiei oficiale.

Este a doua oară când diplomaţii Moscovei reuşeşc să blocheze o luare de poziţie unanimă privind atacurile aeriene din Alep. Anul trecut, pe 19 decembrie, ruşii au respins documentul iniţial, care condamna atacut militar asupra populaţiei civile din oraşul sirian.

În mod tradiţional, Rusia este un aliat de bază al preşedintelui sirian, Bashar Al-Assad şi a blocat în mod sistematic orice iniţiativă internaţională care acuză regimul de la Damasc.

×
Subiecte în articol: rezolutie ONU
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close