Rusia a încercat să spioneze pe Facebook campania lui Emmanuel Macron

27 Iul 2017   •   12:49
Rusia a încercat să spioneze pe Facebook campania lui Emmanuel Macron Foto: Facebook/ Emmanuel Macron

Agenţi ruşi de informaţii au încercat să spioneze campania preşedintelui francez, Emmanuel Macron, la începutul lui 2017, creând conturi false de Facebook, potrivit unui congresman american şi altor două surse, citate de Reuters.

Aproximativ 24 de conturi au fost create pentru supravegherea oficialilor campaniei lui Macron şi a altor apropiaţi ai acestuia, în timp ce el se afla în cursa pentru preşedinţie.

Facebook a transmis în aprilie că a luat măsuri împotriva conturilor false ce răspândeau informaţii greşite despre alegerile franceze, dar efortul de infiltrare în reţelele de socializare ale oficialilor preşedintelui francez nu au fost anterior raportate.

Rusia a negat în mod repetat că ar fi interferat în alegerile franceze prin atacuri cibernetice sau publicarea unor emailuri sau documente. Agenţi de informaţii ai SUA au declarat în luna mai jurnaliştilor de la Reuters că hackeri ce aveau legături cu Guvernul rus au fost implicaţi în campania din Franţa, însă nu aveau dovezi concludente că într-adevăr Kremlinul ar fi ordonat atacul cibernetic.

Facebook a confirmat de asemenea pentru Reuters că a detectat conturi ce spionau în Franţa şi le-a dezactivat.

 

Sursă: Mediafax
Parteneri
x close