Antena 3 CNN Externe Rusia a trimis o ofertă de pace Ucrainei

Rusia a trimis o ofertă de pace Ucrainei

Un proiect de document a fost predat părții ucrainene în cadrul procesului de negocieri, Moscova așteaptă reacția Kievului, a declarat Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse.

Rusia a trimis o ofertă de pace Ucrainei
Sursa foto: Twitter/shanghaidaily
de Alexandra Ionescu    |    20 Apr 2022   •   13:17

"În prezent, proiectul nostru de document a fost înmânat părții ucrainene, care include formulări absolut clare, elaborate. Mingea este în terenul lor, așteptăm un răspuns", a spus Peskov când a fost rugat să comenteze despre mersul negocierilor dintre Rusia și Ucraina.

Ministerul rus de Externe a reproșat autorităților ucrainene că amână negocierile cu Moscova

Întrebat dacă există anumite termene limită pentru reacția Kievului, Peskov a spus: ”Depinde de partea ucraineană”.

„Dar repet încă o dată, și am spus de nenumărate ori acest lucru: dinamica muncii din partea ucraineană lasă de dorit, ucrainenii nu manifestă o mare înclinație de a intensifica procesul de negociere”, a spus purtătorul de cuvânt prezidențial, potrivit Interfax.

Peskov a reamintit cuvintele președintelui Federației Ruse că partea ucraineană se abate de la acordurile confirmate anterior, schimbându-le constant.

„Acest lucru, desigur, are consecințe foarte grave în ceea ce privește eficacitatea negocierilor”, a subliniat secretarul de presă.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina document negocieri
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close