Rusia a primit o scrisoare de la Statele Unite cu privire la Edward Snowden

de M.T.    |    26 Iul 2013   •   07:56
Rusia a primit o scrisoare de la Statele Unite cu privire la Edward Snowden Foto: Intact Images/EPA

Rusia a anunţat, joi, că a primit o scrisoare din partea Statelor Unite, aceasta făcând anumite observaţii cu privire la fugitivul american Edward Snowden, blocat de o lună într-un aeroport din Moscova, fără a cere extrădarea sau repatrierea acestuia, potrivit Mediafax.

„Ieri, Rusia a primit o scrisoare din partea ministrului american al Justiţiei, Eric Holder, în care acesta detaliază câteva aspecte ale poziţiei americane cu privire la statutul lui Edward Snowden", a declarat serviciul de presă al ministerului rus de Justiţie, într-un email adresat AFP.

„În acest mesaj, nu se află nicio cerere de extrădare sau de repatriere" a lui Edward Snowden în Statele Unite, a adăugat ministerul, fără alte detalii.

Anunţul vine după o zi confuză cu privire la soarta lui Snowden, căutat pentru spionaj după dezvăluirile sale despre supravegherea electronică mondială realizată de Statele Unite.

Miercuri, presa din Rusia a anunţat ieşirea iminentă a lui Edward Snowden din zona de tranzit a aeroportului Moscova-Şeremetievo, unde acesta se află de la sosirea sa din Hong Kong la 23 iunie.

Ulterior, informaţia a fost dezminţită de avocatul rus al tânărului american, conform căruia clientul său nu a primit încă de la serviciile ruse documentul care să îi permită să părăsească aeroportul.

Aşteptarea este pusă pe seama „birocraţiei ruse" de către avocatul lui Edward Snowden şi reflectă în special indecizia Moscovei în acest caz care plasează Rusia într-o poziţie delicată faţă de Statele Unite.

x close